Být princeznou je sen mnoha hereček, poštěstí se to ovšem jen hrstce z nich. Navíc hrát je nelze donekonečna. I princezny chodí do »důchodu«. Své o tom ví i Eva Josefíková, pro letošek princezna Kateřina ze štědrovečerní pohádky Princezna a půl království.

„Nechápu, jak jsem vlastně mohla hrát tu letošní. S tím, že je to má poslední princezna, jsem počítala už v Korunním princi – a to mi bylo pětadvacet!“ popisuje Eva v rozhovoru svůj osobní problém.

„Nicméně přišla tahle nabídka a přiznám se, že ačkoliv jsem si připadala docela nepatřičně, zároveň jsem byla potěšená. Letoškem ale pro mě princezny určitě končí,“ říká smířeně.

Okatá Judit Bárdosová je přitom ještě o dva roky starší! Víc než věk ovšem v roli Markétky z pohádky Čertí brko řešila jazyk. „Mluvím česky a bylo to pro mě těžší sousto,“ tvrdí rodilá Maďarka se slovenským občanstvím.

„Naštěstí jsem měla jazykovou koučku Janu Postlerovou, která mi moc pomohla. Na plac jsem už šla s tím, že to mám všechno v hlavě. Nerada v češtině improvizuju – tím, že to nemám zažité, je to pro mě těžší a musím se hodně soustředit,“ přiznává plynulou slovenštinou herečka, kterou diváci znají např. z role vrcholové atletky ve filmu Fair play.

  • Princezna a půl království uvidíte 24. prosince v 19:00, ČT1
  • Čertí brko uvidíte 26. prosince ve 20:10, ČT1

Fotogalerie
43 fotografií