Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nepečené cukroví podle Zelenohorské a Nývltové! Kloubková vsadila na kuličky

/
  • 13. prosince 2018 ● 09:00

    Nechce se vám letos s cukrovím moc  „piplat“? Vyzkoušejte nepečené cukroví, které chutná herečce Jitce Zelenohorské a muzikálové zpěvačce Kamile Nývltové. Kristina Kloubková zase prozradila recept na kokosové kuličky. Ale ani ty nejsou nijak složité!

  • 1.

    Vánoční kuličky Kristiny Kloubkové

    Suroviny: na těsto: 2 vejce, 200 g tuku, 120 g másla, 50 g cukru krupice, 250 g hladké mouky: Na potření: 50 g čokolády na vaření, 3 lžičky rumu, kokos, ořechy.

     

    Postup: Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandli) a tvarujeme kuličky. Pečeme cca 15 minut, dokud nezrůžoví, při 200 C. Po upečení necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládu. Kuličky potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Lepší je nechat je nějakou dobu odležet.

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 2.

    Mandlové hříbky Jitky Zelenohorské

    Suroviny: 200 g jemně nastrouhaných mandlí nebo ořechů, 200g moučkového cukru, 1 až 2 bílky, 30 g čokolády čokolády

     

    Postup: Na válu zpracujeme ořechy nebo mandle s cukrem a bílky, až bude hmota hladká a pevná. Hmotu rozdělíme na tři části. Do první přidáme jemně nastrouhanou čokoládu a dobře prohněteme – z této části pak budeme tvarovat hlavičky hříbků. Ze zbylých dvou dílů bílého těsta tvarujeme nožičky houbiček. Hlavičky přilepíme ke spodní části bílkem. Kloboučky můžeme ještě posypat kakaovým práškem.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 3.

    Ořechové nepečené trubičky Kamily Nývltové

    Suroviny: 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých piškotů, 2 vejce, 1 lžíce kakaa, máslo nebo ztužený tuk, bílá čokoláda, šlehačka, ztužovač, rozehřátá čokoláda, drcené ořechy.

     

    Postup: Pořádně promícháme a vytvoříme těsto. Těsto rozválíme na desce vysypané moučkovým cukrem na plát o tloušťce půl centimetru. Rozkrájíme na malé čtverce, které namotáme na malé plechové trubičky a necháme na nich do druhého dne. Těsto poté stáhneme z trubiček a jeho konce namáčíme v rozehřáté čokoládě s máslem nebo se ztuženým tukem. Pak obalíme v drcených ořeších a můžeme různě dozdobit. Trubičky naplníme šlehačkou se ztužovačem.

    Autor: archiv, Profimedia.cz

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy