Nelpíte-li na tradicích, sbalte celou rodinu a oslavte letos Vánoce jinak - v teple u moře! Řada hotelů má pro své hosty připraven i bohatý vánoční program a skvělé jídlo, a na plážích často probíhají velké akce a oslavy, které jsou společně s teplým počasím velkým magnetem pro turisty. Nemusíte se tedy obávat toho, že byste byli o vánoční atmosféru úplně ochuzeni, jen ji zažijete trochu netradičním způsobem, a to přeci stojí za zkoušku. A které jsou oblíbené vánoční destinace?

Vánoční destinace: Kde si užijete teplo i exotiku?

Mezi země, kam se tradičně jezdí, patří Egypt, kde panují příjemné teploty, které lákají k návštěvě místních památek, a navíc si tu můžete užít šnorchlování v Rudém moři nabízejícím mnoho krás. Další „tutovkou“ jsou pak Kanárské ostrovy, kde teploty na přelomu roku šplhají k příjemným 25 °C, nebo Spojené arabské emiráty. Moře je tu ideální ke koupání a teploty dosahují v průměru okolo 30 °C. Pro případ, že by bylo moře studené, je většina hotelů vybavena vyhřívanými bazény, které vypomůžou.

Dalšími oblíbenými destinacemi pro vánoční dovolenou patří místa u Indického oceánu, zejména Thajsko, Seychely nebo Mauricius, ale i Karibské moře a země Latinské Ameriky, kde je moře teplé a láká ke koupání, a temperament místních obyvatel se vám postará o netradiční exotický zážitek. Vánoční koledy nahradí rytmy salsy, horký punč orosené rumové koktejly a atmosféru vánočních trhů nádherné pláže a kilometry korálových útesů.

Vánoce 2019: Jen čtyři dny dovolené

Připravte se ale na to, že v období vánočních svátků a přelomu roku se jedná o jedny z nejžádanějších termínů, proto se i ceny budou mnohdy pohybovat ve vyšších částkách. Výhodou ale je, že nebudete potřebovat tolik dnů dovolené. Konkrétně o letošních Vánocích vám postačí čerpat jen čtyři dny volna, které vám vystačí na 12denní pobyt u moře. Už máte sbaleno?