Jídlo je kombinované v krabičkách odborníkem, nemusíte o ničem přemýšlet, pouze ve 2-3 hodinových intervalech sníte vhodnou krabičku.

dietlog
Autor: Blesk.cz

Krabičky jsou označeny. Víte tedy přesně, kdy kterou konzumovat. Každý den začínáte snídaní, která by měla následovat zhruba hodinu po probuzení. Poslední jídlo večer se má konzumovat nejpozději dvě hodiny před spaním.

Sladké v krabičkách není, respektive je, ale v dietní úpravě - např. dietní tiramisu nebo ovocné tvarohy apod. Strava k krabičkách je tak vyvážená a obsahuje dostatečné množství kvalitních sacharidů, že na sladké chuť mít nebudete.

 Připravila dietavkrabičce.cz



Tipy na zdravé a chutné saláty

Sezónní salát s malinovo-balsamikovým dresingem a sýrem camembert

Stupeň obtížnosti: 2, příprava: 10 minut

Na 1 porci budeme potřebovat: 30 g malin, lžičku medu, balsamikový ocet, olivový olej, 150 g čerstvé zeleniny a 25g sýru camembert.

Dresing: Maliny povaříme s kapkou vody a prolisujeme přes jemné sítko do misky. Přidáme balsamikový ocet, olivový olej, med a vymícháme do hladké konzistence.

Čerstvou zeleninu nakrájíme, ozdobíme sýrem camembert a pokapeme dresingem.

1 porce obsahuje: Energie 1037 kJ. Bílkoviny 11 g, tuky 14 g, sacharidy 15 g.

Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou a praženými piniovými ořechy

Stupeň obtížnosti: 1, příprava: 10 minut 

Na 1 porci potřebujeme: 50 g bílého jogurtu (do 3%), pažitku, mátu, zázvor, sůl, olivový olej, 10 g piniových oříšků, 170 g čerstvé zeleniny – rajče, okurku, papriku, polníček a rukolu.

Zálivka: Do bílého jogurtu vložíme sekané bylinky, osolíme a přidáme kapku olivového oleje.

Zelenina: Piniové oříšky krátce opražíme na suché pánvi. Čerstvou zeleninu nakrájíme a zamícháme s polníčkem a rukolou. Salát polijeme zálivkou a posypeme opraženými oříšky.

1 porce obsahuje: Energie 503 kJ. Bílkoviny 5,5 g, tuky 5 g, sacharidy 14 g.