Že existují různé druhy kadeřnických salónů asi nikoho nepřekvapí. Lidé běžně navštěvují salóny pouze pro dámy, barbershopy pro pány, spoustu zákazníků mají také kadeřnictví, která se zaměřují pouze na děti a raritou nejsou ani salóny pro čtyřnohé mazlíčky. Díru na tomto trhu ale objevila podnikatelka Monika Zolotarev a v centru Prahy si otevřela salón, jež poskytuje velmi specifické služby. Salón Lemony Body je totiž jedním z prvních intimních kadeřnictví v Česku.

Precizní oholení dohladka

 

Jaké služby takové kadeřnictví svým zákazníkům poskytuje? „Nabízíme intimní holení a barvení. Samozřejmě stříháme také vlasy a vousy, ale když někdo přijde s tím, že se chce cítit dobře v oblasti intimních partií, rádi se o něj postaráme,“ vysvětluje majitelka podniku.

V první řadě je to naše specializace, zákazníci se například vyhnou tomu, že si ublíží, a odejdou od nás precizně oholení úplně dohladka. Samozřejmě je to ale také velmi příjemný rituál. Přijdete do příjemného prostředí, nabídneme vám čaj nebo kávičku, pohodlně se usadíte, zavřete oči a uděláte si pohodlí. Ostatní je na nás,“ říká Monika Zolotarev.

V Lemony Body to podle ní chodí podobně jako v jiných kadeřnictvích. Zákazníci, kteří jsou na intimní holení objednaní, prý mají dokonce možnost vybrat si „účes“, který by se jim líbil. „Ženy si u nás mohou vybrat vzor, který by se jim líbil. Není to jen čárka nebo šipka, často děláme například srdíčko, nebo nějaké geometrické obrazce,“ vysvětluje majitelka salónu.

Intimní sestřihy ale nejsou to jediné, po čem je u zákazníků poptávka. Kromě nich salon nabízí také intimní barvení. „Barvení probíhá podobně jako u vlasů. Nejdříve vás musíme odbarvit na blond a až potom ty barvy chytají. Když nanesu odbarvovač, musím to pečlivě kontrolovat třeba každé dvě minuty a když začnou chloupky světlat, lze na ně nanést barva,“ popisuje proces majitelka salónu.

Fluorescentní barvy na intimních partiích?

Barvíme také fluorescentními barvami, které svítí pod UV světlem,“ říká Monika. O fluorescentní barvy ochlupení je prý zájem například mezi různými tanečnicemi nebo striptérkami. „Pro ně je atraktivní, že jsou pak úplně odlišené od ostatních. Pod tím UV světlem svítí na dálku a upozorní tím na sebe,“ vysvětluje Monika pro Blesk. Většinu zákazníků podle ní ale tvoří obyčejní lidé, kteří chtějí například překvapit svou polovičku, nebo se prostě cítit dobře.

Návštěva intimního kadeřnictví finančně vyjde podobně jako návštěva běžného salónu, například za intimní barvení zákazníci zaplatí 800 korun. Muži si mohou říct o holení zad, hýždí ale i kompletně celého těla.

V Norsku »střihy« frčí víc

Monika Zolotarev podobný salón provozuje také v Norsku, kde je prý o podobné služby velký zájem: „Tam jsou lidé v tomhle ohledu trochu otevřenější. Oni přes týden moc nevypadají, v práci jsou vypjatí a někdy bych řekla až arogantní. Ale co se týče víkendů a odpoledních hodin, jsou to lidé, kteří se strašně rádi baví a užívají si život. Rádi si pak dopřejí návštěvu našeho salonu,“ říká Monika a dodává, že v Norsku intimní holení vyhledává mnohem více mužů než v Česku.

„Je trochu paradox, že v Norsku ženy samy sobě nevěnují takovou pozornost, jak jsme zvyklí. Ač vypadají jako panenky, mají krásné tváře, skvělé figury, protože hodně cvičí nebo chodí běhat, ale co se týče těchto věcí, často si neholí ani podpaždí,“ podotýká Monika.

Video
Video se připravuje ...

Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením Videohub

Fotogalerie
12 fotografií