Už více než půl roku přebývá Claudia Stolzová, která spolupracovala na řadě velkých filmů i televizních pořadů, v hlavním městě Česka. Poté, co nadaná umělkyně získala nominaci na prestižní cenu Oscar, bylo třeba zajistit, aby Claudia mohla při slavnostním předávání cen promluvit v živém vysílání.

Hollywoodská produkce si pro vstup vybrala terasu hotelu U Prince na Staroměstském náměstí. „Byli jsme osloveni kvůli výhledu, který tu máme. Naše terasa nabízí dominantu v podobě orloje a Týnského chrámu,“ popsal agentuře Aktu.cz výkonný ředitel hotelu Petr Bauer. Při rozhovoru s Claudií Stolzovou tak mohly miliony diváků po celém světě, kteří předávání Oscarů sledovali, spatřit nasvícené věže Týnského chrámu.

Nominaci Claudia získala za účes a make-up pro britský film Emma, kde se starala o představitelku hlavní role, 26letou Anyu Taylor-Joyovou. „V tomto případě to vůbec nebylo složité. Anya Taylor-Joyová je úžasný člověk, jsem moc vděčná, že mě nechala se svými vlasy dělat to, co jsem potřebovala. Byla to čirá radost,“ popsala nominovaná maskérka před hotelem v pondělí časně ráno, kdy přenos probíhal.

Claudia Stolzová, nominovaná na Oscara za účesy a make-up k filmu Emma, promluvila z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Claudia Stolzová, nominovaná na Oscara za účesy a make-up k filmu Emma, promluvila z Prahy. Aktu.cz

„Nejkrásnější město“

Prahu si nemůže vynachválit. „Město je nádherné. Jsme tu už víc než půl roku kvůli natáčení na Barrandově a měli jsme možnost se tu trochu porozhlédnout, je to nejkrásnější město, ve kterém jsem kdy byla. Jsem naprosto ohromená architekturou, která je úžasná, a lidé jsou tu velmi přátelští. Je to krásné místo,“ nechala se slyšet Stolzová.

Britský film Emma vznikl podle předlohy slavného stejnojmenného románu spisovatelky Jane Austenové. V hlavní roli se objevila mladá americká herečka a modelka Anya Talyor-Joyová, která předtím excelovala například v seriálu Dámský gambit o dívce ze sirotčince, která v sobě objeví mimořádný šachový talent. Nominaci na Oscary získal film Emma celkem dvě – Alexandra Byrne byla nominovaná za kostýmy, Marese Langanová, Laura Allenová a Claudia Stolzová získaly nominaci za make-up a účesy. Ani jednu z nominací film nakonec neproměnil.

Podívejte se na kompletní výsledky Oscarů!

Fotogalerie
50 fotografií