Policie informaci o celé události přijala kolem 9:00 hodin. „Hasiči museli provést násilný vstup do obydlí, kde požár eliminovali,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Večer pak potvrdil šokující informaci. „Během úkonů prováděných na místě zjistili kriminalisté krajského ředitelství pražské policie takové skutečnosti, na základě kterých celou událost v tuto chvíli prošetřují pro podezření ze zločinu vraždy,“ komentoval vývoj Hulan. Žena měla podle informací Blesk.cz bodnořezná poranění. Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové na místo vyrážela lékařská i záchranářská posádka i inspektor. Ženu resuscitovali nejprve policisté a posléze i zdravotníci, kteří dorazili na místo, bohužel marně. 

Na místě zasahoval kromě dalších složek IZS také policejní pyrotechnik, jelikož v bytě bylo nalezno více kusů munice včetně granátu. Bylo proto nezbytné evakuovat celý obytný dům, tedy 78 osob, uzavřel se i přilehlý park. „V bytě byl skutečně nalezen granát, byl však delaborovaný. To znamená, že nikomu nehrozilo nebezpečí,“ sdělil Hulan. Po zásahu pyrotechnika se mohli všichni navrátit domů.

Na místo se sjely špičky policie hlavního města. Vyšetřování vede šéf pražské mordparty Josef Mareš, dorazil také ředitel pražské policie Jan Ptáček.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan popisuje situaci bezprostředně po příjezdu všech IZS složek:

Fotogalerie
32 fotografií