O hodinky značky Certina za bezmála 32 tisíc přišel vedoucí Pražského hodinářství v Zenklově ulici Jakub Šimůnek ve středu 9. listopadu. „Ve 14:20 přišli do prodejny dva chlapi. Budoucí zloděj si nechal ukázat hodinky Casio G-Shock, kvůli čemuž jsme odemkli vitrínu. Druhý muž v bílých kalhotech mezitím z hodinářství odešel a na místě zůstal pouze zloděj. Během pěti minut přišla do hodinářství další zákaznice, cizinka, s hodinkami na výměnu skla. Zloděj využil opravdu chvilkové nepozornosti a během tří až pěti vteřin dokázal o kousíček otevřít vitrínu, vzít hodinky a zase ji zavřít,“ popsal Blesku Jakub. Během chvilky pak zloděj odešel.

Jakub vše nahlásil na policii, která se případem zabývá. „Mohu potvrdit, že policisté na objasnění případu pracují. Zajišťujeme kamerové záznamy a po pachateli pátráme,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Šimůnek uvedl, že policii plně důvěřuje, rozhodl se ale po zloději pátrat také na vlastní pěst. Není to totiž poprvé, co se u něj v prodejně někdo pokusil krást. „Jen za poslední rok to bylo třikrát. Dvakrát jsme tomu zabránili. Jednoho pána jsme chytili, když chtěl vzít hodinky po servisu ze stolu, další ženu jsme načapali, když si nechala ukazovat náušnice a jedny z nich ukradla. Tu jsme zadrželi do příjezdu policie. Ale nyní to zloději do třetice bohužel vyšlo,“ řekl.

Tučná odměna

Záběry z kamer, na nichž je podezřelý muž zachycen, zveřejnil na Facebooku, požádal o sdílení a za informace vedoucí k dopadení pachatele dokonce slibuje tučnou odměnu! „V případě, kdy nás k němu někdo dovede a dostaneme z něj naše hodinky (uděláme pro to opravdu hodně), necháme vám je jako poděkování nebo vám dáme peníze v hotovosti. V případě, kdy nás k němu kdokoliv dovede a hodinky z něj nedostaneme, tak mu i tak věnujeme jiné hodinky v hodnotě 30 tisíc korun nebo finanční odměnu,“ uvedl Šimůnek s tím, že doufá, že zloděj bude mít hodinky stále u sebe. Díky unikátnímu sériovému číslu totiž není jednoduché je prodat, hodinářství navíc obvolalo okolní bazary a zastavárny a taktéž jim nabídlo odměnu za pomoc s dopadením pachatele.

Muž, který podle Šimůnka kradl, měří zhruba 180 cm. Je štíhlý, mluví česky bez přízvuku a má černé vlasy. Obuté měl nové boty značky Converse, poznávacím znamením může být zelený vojenský batoh, jenž má v horní polovině připnuté dva znaky na suchý zip. V batohu měl také zastrčené červené kladívko. „S pánem bychom moc rádi mluvili,“ dodal Šimůnek.

Fotogalerie
7 fotografií