Žena ve sklepě na dvojici uhodila a ptala se, co tam dělají. Ti jí tvrdili, že se tam pouze chtěli ohřát a následně vykonat soulož. „Poté z místa muž se ženou utekli. Oznamovatelka poskytla operačnímu důstojníkovi podrobný popis obou podezřelých, který byl předán všem hlídkám v terénu,” uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Auta přepravní služby

Když přijeli policisté na místo, zjistili, že se v okolí pohybuje několik vozidel přepravní služby. „Jelikož již mají zkušenosti s tím, že podezřelí při útěku z místa činu často využívají i vozidla přepravní služby, oba podezřelé zadrželi v momentě, kdy se snažili z místa odjet,” popsala Siřišťová.LinkPolicisté zjistili, že se jedná o dvojici, která je jim dobře známá. „Jednalo se totiž o recidivisty, kteří byli již v minulosti několikrát soudně trestaní. Při prohlídce ženy u ní policisté nalezli větší množství pervitinu,” řekla mluvčí.

„Vzhledem k těmto skutečnostem jsou jednatřicetiletý muž a třiadvacetiletá žena podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Ženu navíc policisté podezírají ještě z trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. V současné chvíli s dvojicí stále probíhají standardní úkony trestního řízení,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
8 fotografií