Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuzanu o Vánocích okradli na trzích: Lidé poslali desetitisíce, zloděj stále uniká

Zuzanu, která je na invalidním vozíčku, o Vánocích okradli.
Zuzanu, která je na invalidním vozíčku, o Vánocích okradli.  (Autor: Reprofoto CNN Prima News)
Autor: VaB - 
5. ledna 2022
11:24

Před Vánoci neznámý zloděj okradl invalidní Zuzanu, která v Liberci prodávala na trzích své výrobky. Když se chystala domů a najížděla na vozíčku do vozidla, nechala na chvíli ležet batoh s věcmi uvnitř stánku. Po chvilce se ale ukázalo, že ho někdo ukradl. Batoh s elektronikou sice zpět nemá, lidé ale organizaci Tulipán poslali desetitisíce na podporu.

Prodavačka Zuzana Sipplová je upoutána na invalidní vozík, ani to ji ale nebrání v tom prodávat výrobky sdružení Tulipán. Stejně tak tomu bylo i pár dní před Vánoci na trzích v Liberci, konrkétně 21. prosince odpoledne. Po skončení prodeje a trhů se společně s asistentkou připravovala na odjezd.

Jelikož je na vozíku, musela do auta najet. Mezitím si nechala ve stánku odložený batoh, ve kterém měla důležité zařízení v podobě čtecího zařízení na kódy a tiskárnu účtenek. V nepozorované chvíli někdo ale všechny věci ukradl. 

Věci Zuzaně pomáhají v tom se osamostatnit, jsou pro ni proto důležité. Pachatele se policii dodnes nepodařilo vypátrat. Kromě zařízení přišla žena a spolek i o sedm tisíc korun z prodeje keramických výrobků. Šlo tedy pro ně i o velké peníze. „Je to samozřejmě velmi nepříjemné, protože tyto peníze používáme pro nákup materiálu, aby další handicapovaní mohli vyrábět nové krásné výrobky,“ uvedla pro CNN Prima News vedoucí sdružení Tulipán Šárka Feige. 

Mezi lidmi se ale ukázala ohromná sounáležitost, spolku začali posílat peníze. „Sto tisíc korun je neuvěřitelná částka, všem moc děkuji. Zvlášť v dnešní době, kdy to nikdo nemá jednoduché, jsem opravdu za tu štědrost vděčná,“ řekla Zuzana, které od lidí chodí i osobní vzkazy.

Nezapomněla ani zloděje. „Chtěla bych tomu zloději vzkázat, ať si batoh i moje osobní věci, co v něm byly, klidně nechá, ale ať vrátí tu tiskárnu se čtečkou, ty jsou pro Tulipán velmi důležité,“ vzkázala zloději okradená Zuzana. Policie se s žádostí o pomoc obrací i na možné svědky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání