Muž, který je stíhán na svobodě, na holčičce, které bylo v té době mezi sedmi a devíti lety, dle obžaloby páchal nechutná zvěrstva. „V nespočtu případů jí osahával přirození jak přes oblečení, tak pod ním, nejméně v pěti případech jí zasouval prst do přirození, vykonával na ní orální sex, třel se svým přirozením o přirození nezletilé a minimálně jednou po své nevlastní vnučce požadoval, aby obžalovanému masírovala penis,“ stojí v obžalobě.

Podle muže je celé obvinění vymyšlené. „Vše, co je uvedené v obžalobě, popírám,“ řekl v pondělí u soudu. Dívenka, kterou měl zneužívat, je jeho nevlastní vnučkou – jejím otcem je syn jeho nynější partnerky z předchozího vztahu, kterého vychovával, stejně jako jeho sestru, dívčinu tetu. Právě ta prý obžalovaného dle jeho slov neprávem nařkla. „Ona se mnou totiž chtěla žít, chtěla, abych se rozešel s její matkou a byl s ní,“ nechal se obžalovaný slyšet.

Holčička podle něj k babičce a dědovi často jezdila, protože u nich byla ráda a potřebovala zázemí, s čímž prý jeho nevlastní dcera měla problém. „Nevlastní vnučka je zmanipulovaná stejně, jako byl zmanipulovaný celý můj výslech i výslech vnučky. Vnučka to měla doma těžké, musela se hlásit o slovo, aby vůbec mohla promluvit. Zjistili jsme, že ty poměry nejsou ideální. Vnučka měla ze svého otce strach. Vše je to pomsta od nevlastní dcery a vnučka byla zmanipulovaná tak, aby řekla to, co chtějí rodiče,“ uvedl.

Na dotaz, zda ho jeho vnučka viděla nahého, zmínil incident ve vaně, kdy mu prý vnučka po večeři napustila vanu s pěnou, a když se svlékl a vlezl do ní, dívenka podle něj vlezla za ním. „Proč jste ji svou dospělou autoritou nedonutil, aby vylezla?“ ptala se soudkyně Silvie Slepičková. „Řekl jsem, že ne a že musí vylézt, protože jsem před ní nahý nechtěl vylézat z vany. Musela vylézt ona, což pak udělala,“ uvedl muž. 

Soud bude pokračovat v úterý výslechem svědků. Muži hrozí pět až 12 let vězení, státní zástupkyně Margita Kralická pro něj navrhuje trest odnětí svobody při dolní hranici zákonné trestní sazby.

Fotogalerie
3 fotografie