Seriál Ordinace v růžové zahradě 2 ve svém nejnovějším díle rozehrává velké drama zdravotní sestry Radky, kterou ztvárňuje Anna Julie Slováčková. I když v závěru epizody řekne zcela jasné „NE", přesto dojde ke znásilnění. A takové natáčení rozhodně nebylo pro mladou herečku nic jednoduchého.

K tomu, jak se natáčela samotná scéna násilného aktu, Anna Slováčková uvádí: „Natáčet něco takového je samozřejmě těžké. Hodně jsem to předtím probírala jak s kolegyněmi, tak s terapeuty. Dívala jsem se a studovala různé dokumenty na dané téma. Pak mi pan režisér Fuit vysvětlil svůj pohled na celou scénu, že to musíme natočit tak, aby bylo jasně patrné, že se o znásilnění jedná. Zároveň jsem byla moc ráda, že jsem vypjatou scénu točila s Jurajem Bačou, což je neuvěřitelně hodný, slušný člověk. Pořád se ujišťoval, že jsem v pořádku.” prozradila detaily z natáčení Slováčková.

„Radka si zažila něco, čeho se obává a z čeho má strach snad každá žena. Když člověk zapluje do ,podsvětí’ této problematiky, což jsem v rámci přípravy udělala, v šoku zjistí, kolika žen se sexuální obtěžování či přímo znásilnění týká,” říká představitelka Radky, Anna Slováčková.

A dodává: „Radka se společensky unaví, naivně uvěří svému kolegovi, že právě s ním je v bezpečí, jenže on té situace zneužije. Radka jasně řekne ,ne‘, dokonce několikrát. Právě toto krátké slovo by mělo stačit, aby druhá strana přestala dělat cokoli, co se nám nelíbí. To se bohužel ve spoustě případů nestane. Navíc to, jak Michal Radku znásilní, je mnohem častější případ, než bychom si mysleli. Mrzí mě, že na něj společnost, vzhledem k přítomnosti alkoholu, mnohdy nahlíží, že si za to oběť mohla sama,” dodává Slováčková.

VIDEO: I když řekla jasné ,ne‘, přesto byla znásilněna - Ordinace rozehrává velké drama zdravotní sestry!!

Video
Video se připravuje ...

I když řekla jasné ,ne‘, přesto byla znásilněna - Ordinace rozehrává velké drama zdravotní sestry Radky TV Nova

V Ordinaci se tímto rozehrává nejdramatičtější a nejnosnější dějová linka její jarní sezony. Příběh zdravotní sestry Radky zaujímá jasné stanovisko ke společensky silně rezonujícímu tématu sexuálního násilí. Co se stane dál? Nahlásí Radka znásilnění na policii? A bude jí vůbec někdo věřit? Její další kroky mohou diváci sledovat exkluzivně na Voyo již tento čtvrtek. 

Fotogalerie
52 fotografií