„Účast v minulých dnech Ivana Gottová potvrdila, ale nyní se zajímala, jestli nebudou nějaké změny a zda se uvažuje o posunu celé slavnostní akce,“ řekl včera Blesku zdroj, který si nepřál být jmenován. Sama zpěvákova manželka na dotaz Blesku, zda na státní vyznamenání dorazí, nebo přijde místo ní někdo jiný z rodiny, do uzávěrky tohoto vydání nereagovala.

Miloš Zeman už v roce 2020, rok po zpěvákově smrti, udělil Gottovi Řád bílého lva. Po celý svůj život ho velmi uznával, k 80. narozeninám mu v roce 2019 poslal písemnou gratulaci a pozval ho s celou rodinou na zámek v Lánech. Slavík už v té době ale bojoval s akutní leukemií, 2,5 měsíce poté jí podlehl.

Dnes na Hradě Zeman předá vyznamenání zhruba 70 osobnostem, které už ocenil v předchozích 2 letech, ale ceremoniály se nekonaly kvůli covidu i jeho hospitalizaci. Vybráno bylo datum 7. března, kdy slavil narozeniny Tomáš Garrigue Masaryk. Ve Vladislavském sále se čeká zhruba 600 hostů, slavnostní recepce, která se měla konat poté, byla zrušena. Místo toho budou hosté vyzváni, aby poslali finanční pomoc Ukrajině.

VIDEO: Odpovědi Zemana pro čtenáře Blesku: O Gottovi či bombardování Srbska

Video
Video se připravuje ...

Odpovědi Zemana pro čtenáře Blesku: O Gottovi či bombardování Srbska Blesk TV

Fotogalerie
59 fotografií