Útočník napadl muže v pondělí po desáté hodině večerní v Seifertově ulici v Praze 3. S nožem v ruce svou oběť okradl o české peníze i dolary ve výši několika tisíc korun. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po útočníkovi, který s nožem v ruce napadl muže a odcizil mu českou a dolarovou hotovost. Muž se chystal za rodinou do Kyjeva Policie ČR

„Poškozený, který v České republice žije dlouhodobě, chtěl večer odjet přes Lvov do Kyjeva za rodinou,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. Na hlavním nádraží si muž koupil lístek, poté se odebral do kontaktního centra, aby zjistil informace o odjezdu.

Čekání na vlak si muž krátil cigaretou před budovou nádraží. Tam k němu přišel muž, který se představil jako dobrovolník a nabídl poškozenému pomoc. Společně se před odjezdem posílili několika skleničkami alkoholu. „Ve stanovenou dobu pak poškozeného doprovodil na perón, odkud měl vlak na Ukrajinu odjíždět. Vlak tam však ještě nebyl, což podezřelý vysvětlil jeho zpožděním,“ řekl Rybanský. Následně se vydali do nedaleké Seifertovy ulice, kde byl muž okraden. 

Policie má k dispozici kamerové záznamy z celého incidentu a požádala veřejnost o pomoc. To přispělo k tomu, že se útočník sám přihlásil na policii. „Na základě medializace celého případu se podezřelý muž přišel dnes přihlásit na policejní služebnu, kde se ho následně převezmou kriminalisté, kteří ho k celé události vyslechnou,“ uvedl v pátek Rybanský.

Fotogalerie
5 fotografií