Co přesně se v sobotu v noci na neděli odehrálo v chajdě v obci východně od metropole, bude policie teprve zjišťovat. Jednoduše proto, že útočník byl vyloženě namol. „Byla u něj provedena dechová zkouška, která ukázala přes tři promile,“ řekla Blesku policistka Barbora Schneeweissová s tím, že jeho výslech nebylo možné provést ani v neděli odpoledne.

Podle prvotních informací se dvojice pohádala. „Žena si pak měla jít lehnout do vedlejší místnosti. Muž za ní pak měl přijít, polít ji hořlavou látkou a zapálit,“ upřesnila Schneeweissová. „Je podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až deset let vězení,“ dodala. 

Na místo museli být přivoláni i hasiči. „Vyjeli jsme na žádost záchranky, abychom pomohli s transportem popálené osoby,“ řekla jejich mluvčí Tereza Fliegerová s tím, že terén byl špatně přístupný, a tak hasiči pomáhali najít vhodné místo na přistání helikoptéry.

Je stabilizovaná

Pro zraněnou musel přiletět záchranářský vrtulník. „Žena měla popáleniny až na dvaceti procentech těla. Ošetřili jsme ji na místě a ve stabilizovaném stavu letecky transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na popáleninovou kliniku,“ přiblížila mluvčí záchranky Petra Homolová.

Fotogalerie
3 fotografie