Jeho nález byl přitom dílem náhody. Objevil jej totiž údajně kolemjdoucí muž v okolí ulice Na Klaudiánce v Praze 4, který požádal o pomoc ženu, jež právě venčila svého psa. „Řekl jí, že našel zuboženého psa uvázaného někde u křoví a jestli by se o něj nemohla postarat, když má se psy zkušenosti,“ líčí policejní mluvčí Jan Daněk.

Žena si pejska, který byl na pohled ve špatném stavu, vzala domů. „Vzhledem k tomu, že byl pes podvyživený a měl rozedřené tlapky, tak věc oznámila na policii pro možné zanedbání péče o zvíře,“ uvádí Daněk.

Zanedbání péče

Právě kvůli výše zmíněnému zanedbání péče nyní policisté pátrají po majiteli psa, který bude patrně zodpovědný za to, v jakém stavu se mazlíček nachází. „Jestli někdo na videu nebo fotografií psa poznává a měl by informace o jeho majiteli, ať se ozve na linku 158. Stejně tak ať se ozve ten, kdo poznává nálezce psa,“ žádá mluvčí s tím, že by „nálezce“ mohl prozradit bližší okolnosti nálezu psa, které by pomohly v pátrání po majiteli. Tomu hrozí až šestiměsíční vězení.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají po majiteli psa, který byl přivázaný poblíž ulice Na Klaudiánce v Praze 4. Pejsek byl v dost zuboženém stavu.  Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií