Pátrání po Nině H. skončilo nejhůře, jak mohlo. Stopy dovedly kriminalisty v pondělí do pražské obory Hvězda, kde našli části oblečení a následně ženské tělo. V úterý ráno pak přišlo stručné oznámení. „Mohu potvrdit, že se jedná o čtyřiadvacetiletou pohřešovanou ženu, která zemřela násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Z databáze hledaných osob byl vymazán i Jan, s nímž Nina v pátek podle záznamu bezpečnostních kamer odcházela z paneláku na sídlišti Stodůlky. „Byla ověřena totožnost muže, který v pátek spáchal sebevraždu. Jedná se o čtyřiatřicetiletého pohřešovaného muže,“ přidala Kropáčová. Zabil se skokem pod metro ve stanici Vltavská.

Zabil ji Jan?

Zda před tím, než skočil pod metro, vzal život Nině H., vyšetřovatelé zatím neví. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z násilného trestného činu a na případu stále velmi intenzivně pracují,“ dodala Kropáčová a s ohledem na pozůstalé odmítla sdělit další informace. Kriminalisté místo činu v oboře Hvězda ohledávali také v úterý.

Není vyloučeno, že pátrat po například vražedné zbrani či jiných stopách, které by případ objasnily, budou i v následujících dnech. U brány obory navíc vzniklo i malé pietní místečko, kam lidé nosí zapálené svíčky a květiny.

U zdi obory Hvězda vzniklo improvizované pietní místo. Lidé sem chodí zapálit svíčky, aby vyjádřili zármutek nad ztrátou medičky Niny, která byla v oboře zavražděna.
Autor: Mária Rušinová

Pátrali i jinde

Ninu hledali od soboty kriminalisté i rodina. Prověřili desítky míst, kde by se mohla nacházet, ale pátrání bylo marné. Během neděle se dokonce rozjela velká akce v Prokopském údolí, kde byla zaznamenána poslední poloha telefonu mladé ženy. Na místo dorazilo téměř dvacet kynologických týmů z celého Česka.

Víte, že...

Obora Hvězda, kde bylo nalezeno tělo Niny H., je od metra Vltavská, kde pod metro skočil Jan P., vzdálené téměř devět kilometrů.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v pondělí nalezli v oboře Hvězda lidské tělo bez známek života. Pátrali při tom po pohřešovaných Janovi a Nině. (9. listopad 2020) Václav Burian

Fotogalerie
74 fotografií