Vše začalo, když se bezdomovec v neděli odpoledne poměrně nevybíravým způsobem dožadoval od muže před katedrálou sv. Bartoloměje v centru města peněz.

Ten k zahnání žebráka zvolil poměrně razantní způsob. „Odhrnul kabát a se slovy ‚Zmiz odsud, nebo…‘ ukázal na pouzdro se střelnou zbraní,“ popsala incident mluvčí strážníků Jana Pužmanová. Vyděšený bezdomovec vzápětí zalarmoval městskou policii.

Muže se zbraní se záhy podařilo pomocí kamerového systému vypátrat v nedaleké restauraci. Konflikt s žebrajícím bezdomovcem přiznal. „Zbraň, kterou hrozil, byla zbraní airsoftovou. Strážníci mu ji odejmuli,“ uvedla Pužmanová.

Oba teď čeká vysvětlování přestupkové komisi. Muže s airsoftovou pistolí kvůli porušení zákona o střelných zbraních a střelivu a přestupku proti občanskému soužití. Bezdomovec bude vysvětlovat, proč porušil vyhlášku zakazující žebrání.

VIDEO: Dva mladíci se procházeli v Praze u Žlutých lázní se zbraněmi v ruce. Nakonec se zjistilo, že se jedná o zbraně airsoftové.

Video
Video se připravuje ...

Dva mladíci se procházeli u Žlutých lázní se zbraněmi v ruce. Nakonec se zjistilo, že se jedná o airsoftové zbraně a že jsou zdrogovaní. Policie Čr