Zázemí pro bezdomovce vyroste v prostoru mezi ulicemi Folmavskou a Ke Karlovu. „V našich nevyužívaných prostorách v lokalitě kasáren na Borských polích pro ně příští týden otevřeme stanové denní centrum a jeden z městských objektů v areálu upravíme pro karanténní účely,“ uvedl primátor Martin Baxa.

18 místností pro karanténu

Vybydlený objekt bývalé roty, kde bude karanténa, už prošel nezbytnými úpravami. Pro karanténu je vyhrazeno celkem 18 místností. V těch mohou být po dohodě s krajskou hygienou ubytovány vždy až dvě osoby.

„Výhodou také je, že se areál, který bude oplocený, nachází mimo osídlené území města Plzně, čímž se snažíme minimalizovat riziko pro okolí,“ vysvětlil radní Martin Zrzavecký.

300 lidí bez domova

Stanové denní centrum nabídne lidem bez domova hygienické zázemí a základní stravu, také jim budou poskytnuty roušky a další ochranné pomůcky. S komunitou lidí bez domova tady budou pomáhat zástupci spolků, které s těmito lidmi mají zkušenosti a jsou s nimi v pravidelném kontaktu. Ve spolupráci s Městskou charitou Plzeň bude lidem poskytnuto ošacení.

Informace o nové pomoci začnou mezi bezdomovce, kterých je ve městě zhruba 300, šířit zástupci terénních organizací i strážníci.

VIDEO: Bolek Polívka apeluje na dodržování opatření proti koronaviru.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka apeluje na dodržování opatření proti koronaviru. iniciativa Dobro JMK