Pachatel se posilnil alkoholem a za tmy se vplížil do přístřešku spící dvojice. „Když na ně stříkal  hořlavou látku, muž i žena se vzbudili,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Útočník poté páru nadával, napadl ho a ohrožoval nožem.

Nakonec škrtl sirkou. „Vznikl však jen mírný plamen, který se podařilo poškozenému zlikvidovat,“ dodala mluvčí s tím, že jen shodou náhod nedošlo k závažným následkům na zdraví a v podstatě i na životě.

Hrozí mu výjimečný trest

Pachatel z místa zmizel, policisté ho však zakrátko zadrželi. Když vystřízlivěl, obvinili ho z pokusu o vraždu. „Muži hrozí trest odnětí svobody 15 až 20 let nebo výjimečný trest,“ uvedla Štětínská. Na rozsudek si počká ve vazbě.

Krajští kriminalisté ve vyšetřování pokračují. Zajištěné stopy, včetně nože a chemické látky, vyhodnocují specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství.

„V Moravskoslezském kraji se jedná od počátku roku o čtvrtý trestný čin kvalifikovaný jako vražda, všechny případy jsou ve stádiu pokusu,“ zmínila mluvčí.  

VIDEO: Jak se uhasit, když hořím.