Podruhé dorazil muž do ubytovny pro bezdomovce v neděli 23. ledna večer. „Strážníci se ho opět pokusili nejprve zklidnit, ale on okamžitě sevřel pěst a namířil ji na obličej jednoho člena hlídky. Úder strážníka minul jen díky jeho pohotové reakci,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Opilec se ale nechtěl vzdát jen tak lehce, strážníkům sprostě nadával a pokračoval i ve fyzických útocích. „Chcípněte za to, jak se chováte!“ je slyšet jeho hlas na videu ze zásahu, které strážníci zveřejnili.

Strážníci proto proti němu opakovaně použili slzotvorný prostředek a posléze i hmaty, chvaty a pouta. Záchranná služba následně agresora na místě ošetřila a případ si pro podezření ze spáchání trestného činu převzala státní policie,“ dodala mluvčí. Stejně jako týden předtím se i v neděli muž odmítl podrobit dechové zkoušce. 

„Pravidelné kontroly u ubytoven pro osoby bez přístřeší provádějí strážníci zejména v ranních a večerních hodinách. Vedle problémů s opilými osobami zde kontrolují i to, zda se zde neschovávají osoby v celostátním pátrání,“ popsala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci zpacifikovali opilce, který nechtěl opustit ubytovnu. (23. ledna 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií