Cvičný okruh Tatrováku byl v obležení lidí, kteří se těšili na netradiční motoristické zážitky. „Již jsem se projela vojenským speciálem, bylo to po velmi drsné trati, Tatra držela skvěle,“ svěřila se návštěvnice Jana Tichá (25) z Brna.

Speciální vyprošťovací Tatry si přivezl na polygon vítěz Rallye Dakar Tomáš Tomeček (51). „Mám tu terénní odtahovky, ošlehané pískem pouští Sahara, Karakum i jižní Amerikou. Zajímavostí je, že byly čtyřikrát u egyptských pyramid,“ řekl.

O dynamické ukázky se postarali čeští vojáci. Do areálu Tatry přivezli tank, bojové vozidlo, i další techniku. Pod velením Martina Složila připravili představení plné rachotu a kouře. „Tank váží 48 tun a veze tříčlennou osádku,“ uvedl.

Video
Video se připravuje ...

Dny techniky v Kopřivnici Karel Janeček

Bojová vozidla okupovaly už během chvíle nejen děti. Stejně jako finišér, stroj na výrobu silnic. „Lidé se dostanou k technice, k níž se nemohou jinak ani přiblížit, a ještě se mohou něco přiučit,“ sdělil pořadatel Pavel Farda (47).

Letos po deváté

Letošní ročník byl bohatší o vystavovanou techniku. Vloni jí na polygonu bylo méně kvůli koronavirovým omezením. Příští ročník přichystá organizátor na červen. „Půjde o jubilejní, už desátý ročník,“ potvrdil pořadatel Pavel Farda.

Plocha areálu je obrovská

Kopřivnické dny techniky na polygonu Tatrovky se odehrávají na ploše 60 tisíc metrů čtverečních. Jedná se o výstavu vojenské, hasičské, stavební, komunální, zemědělské a jiné techniky s hudebním doprovodem.