„Když jsem Astru tenkrát do útulku přinesla, bylo potřeba několik koupelí a zábalů z lávové země, než jsem z ní dostala motorový olej. Jako většina bílých koček byla hluchá (je to dáno geneticky - pozn. red.),“ řekla provozovatelka útulku LuckyCats Lucie Pokorná.

Zabojovala o život

Jenže to nebylo vše. „Astra navíc špatně viděla. Na očkách měla zákal, který, jak jsem se bála, byl příznakem FIP (kočičí koronavirus - pozn. red.),“ pokračovala Pokorná. Vážná diagnóza se nakonec potvrdila. Pokorná ale o život kočky zabojovala a po 84 dnech mohla prohlásit, že je vyhráno.

Když přišel brněnský fotograf KIVA s nápadem umístit na titulní stránku gastronomického průvodce bílou kočku, mělo Turistické informační centrum Brno, které GOURMET BRNO vydává, hned jasno, kde ji najít. Volba okamžitě padla na Astru.

Astra už má nový domov

„Při focení byla naprosto úžasná. Dá se říct, že jej zvládla i lépe než mnozí psi, což tedy od kočky nikdo nečekal,“ řekla Kateřina Theissigová, která má na starost propagaci projektu GOURMET BRNO i produkci focení. Z Astry, jejíž život začal na ulici, se tak stala kočičí hvězda.

Astra si to podle Lenky Němcové z charitativního kočičího spolku Kryšpín zaslouží. „Je až extrémně mazlivá a pohodářka. V letošním roce kočka našla milující domov. Její nový majitel s focením souhlasil,“ ujistila Němcová.

Průvodce po restauracích

Charitativní kočičí spolek Kryšpín je pro jihomoravské kočičí útulky velmi důležitý. Výrazně pomáhá v péči o 913 koček. Bez jeho pomoci by měly mnohé z útulků vážné existenční problémy. Transparentní účet spolku naleznete tady.

Gourmet Brno je průvodce po nejlepších brněnských restauracích. Vydává ho každoročně Turistické informační centrum Brno. Letos jsou v něm podniky rozděleny do sedmi kategorií. Kromě Astry jsou v něm zastoupena i různá psí plemena. Průvodce byl představen ve čtvrtek 6. října ve večerních hodinách.

VIDEO: Také kočka Moet, která oslepla, si získala hodně fanoušků.

Video
Video se připravuje ...

Kočka Moet oslepla kvůli chovateli: Nyní je senzací sociálních sítí! Instagram, Profimedia.cz

Fotogalerie
12 fotografií