Zda jel zdrogovaný, ukáže rozbor jeho krve. „Utrpěl závažné poranění nohou. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nebyl schopen výslechu," poznamenal jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Dodávku náraz odmrštil o 8 metrů

Policisté na silnici vyšetřovali podvečerní nehodu osobního auta. Dodávkový VW Transporter odstavili v protisměru se zapnutými majáky. Náraz přišel ve chvíli, kdy seděli uvnitř a sepisovali protokol. „Silný náraz odhodil služební vůz o osm metrů zpět, kde se zastavil o auto odtahové služby, jejíž řidič právě nakládal vozidlo z předchozí nehody," upozornil Šváb.

Zaměstnanec odtahovky, který se nešťastně nacházel mezi dvěma vozidly, utrpěl středně těžké zranění. 

Pravděpodobný viník střetu dopadl nejhůř

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové byli dva lidé zraněni lehce a skončili na ošetření ve Znojmě. Řidič v Octavii utrpěl zranění vážná a jeho spolujezdkyně středně těžká. Z auta museli oba vystříhat hasiči. „Muže jsme na řízené plicní ventilaci odvezli na urgentní příjem bohunické nemocnice. Jeho spolujezdkyni jsme tam transportovali také,“ řekla Bothová.

Pracovníka odtahové služby přijala Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně.

Další překvapení: Nemá řidičák

Proč řidič osobáku nedokázal včas reagovat na výstražná světla a jakou rychlostí jel, ukáže další vyšetřování. „V osobním voze našli policisté doklady cizích osob, plynovou pistoli, bílý prášek, rostlinnou drť, léky a další věci, sloužící k výrobě drogy," doplnil mluvčí s tím, že šofér aktuálně nevlastní řidičák, přesněji si o něj nepožádal po vypršení předchozího trestu.

Celková škoda na autech se odhaduje na půl milionu korun.

VIDEO: Opilec nezvládl řízení a naboural  v Brně do svodidel.

 

Fotogalerie
8 fotografií