Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté bourali při honičce: Poté odvedli v želízkách zastupitele Slaného, který nehodu fotil

Zastupitel Slaného Martin Nič skončil v poutech.
Zastupitel Slaného Martin Nič skončil v poutech.  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: shp - 
11. října 2018
20:08

Pořádně rušno bylo ve čtvrtek ve Slaném. Po drsné honičce s recidivistou (38) zde bouralo policejní auto. I když byl prchající muž, který měl napadnout bývalou partnerku, dopaden, drama tím neskončilo. Nabouraný policejní vůz si totiž začal fotit nově zvolený zastupitel Slaného Martin Nič (ANO). A pak bylo zle…

Policisté Niče vyzvali, aby opustil místo nehody, při níž se strážci zákona zranili. Ten tak však neučinil a skončil nakonec v poutech. „Nehodu jsem chtěl vyfotografovat, došlo k nedorozumění. Byla to moje chyba. Jsem rád, že takhle se postupuje proti všem lidem. Policistům bych dal jedničku s hvězdičkou,“ řekl webu Novinky.cz Nič.

Muž byl na místě zajištěn, protože neuposlechl výzvy policistů na místě nehody. A byl eskortován na obvodní oddělení, kde podal vysvětlení. Šetří se to jako přestupek a policisté jej předají k vyřešení na městský úřad ve Slaném,“ vypověděla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Na místo ho poslala jeho partnerka. Pracuje totiž pro místní noviny a chtěla snímek nehody. „Vyběhnul jsem ven v montérkách, protože bydlím v ulici. Nafotil jsem to a poslal, až když tam ti zranění kluci nebyli. Vyšetřovatel nevěděl, co jsem zač, takže mě vyzval a chtěl i smazat fotky, ale s tím jsem nesouhlasil,” vysvětlil zastupitel.

Podle něj pak přijela další policejní hlídka, která nevěděla, oč na místě jde. „Chtěli, abych odešel, já jsem otálel. Kluci se se mnou nemazlili a dali mi želízka. On si někdo asi myslel, že jsem ten pachatel, kvůli kterému ta akce byla,” pokračoval Nič. Policisty však za jejich zákrok chválí. Nemají podle něj vůbec lehkou práci.

Pro mě z toho plyne jedno, že vím, jak vypadá zásah policie. Není to jednoduchý, nervy policistů pracují. Zvládli to se mnou dobře. Zavinil jsem si to, chtěl jsem vidět, jaké je to do konce, jak to probíhá na služebně. Slánským policistům palec nahoru, je potřeba být ostřejší,” uzavřel Nič.

VIDEO: Nastávající otec (†28) byl přepůlen vedví autem, které řídil opilý zbohatlický synek

PPP150W ( 11. října 2018 23:11 )

Ano? A proč je blbec? Máte nějaké smysluplné vysvětlení?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání