Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hon na zdivočelého kurýra skončil v Jablonném. Muž byl pod vlivem drog

Zajištěný vůz.
Zajištěný vůz.  (Autor: Policie ČR)
26. října 2018
22:37

Další divokou honičku s kurýrem kradených aut má za sebou policista z Jablonného v Podještědí. Tentokrát byl řidič kradeného Audi S8 pod vlivem drog, ale ani v tomto případě se mu nepodařilo ujet, i když se o to snažil ze všech sil.

„V pátek, kolem půl desáté dopoledne, zaregistroval policista při výjezdu z Jablonného v Podještědí na Mimoň v protisměru osobní vozidlo tovární značky Audi S8 s německou registrační značkou,“ popisují zárodek vypjaté situace tamní muži zákona.

Podle tiskové zprávy Krajského ředitelství policie Libereckého kraje policista vůz dojel ve Valtinovské ulici v Jablonném v Podještědí, když řidič musel zastavit na červenou u semaforu.

Policista vyzval řidiče k zastavení a vyzval ho, aby vystoupil z vozu. „Ten však sešlápl plyn a i přes stále svítící červené světlo na semaforu začal ujíždět,“ popisují policisté. Řidič ovšem vjel do oblasti s omezeným provozem, vzhledem k tomu, že kvůli opravám je zde silnice zúžená. Proti němu vyjela kolona aut mířící sem v opačném směru.

„Šofér audiny tyto řidiče svojí bezohlednou jízdou bezprostředně ohrožoval a donutil je, aby jeden po druhém  strhávali řízení ke krajnici. Jedno z vozidel v koloně  odřel. Po chvíli pak naboural do betonového sloupku oplocení,“ vylíčili muži zákona.

Řidiči se z automobilu moc nechtělo. Když zahlédl v rukou policisty zbraň, zkusil znovu ujet, nakonec ale vůz odemkl a skončil v poutech. Ukázalo se, že jde o 30letého Poláka, který byl pod vlivem amfetaminu. Kurýři se drogou často dopují, aby vydrželi řídit dlouhé hodiny bez nutnosti odpočinku.

Vyšlo najevo, že automobil zmizel v pátek ráno v Německu a jeho majitel se na něj už těší. Kurýr skončil v policejní cele. Soud rozhodne o jeho vazbě. S podobnými případy se policisté v tomto regionu setkávají často. Vede tudy totiž trasa kurýrů mířících z Německa na Východ. Díky tomuto zásahu je zas o jednoho méně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání