Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý řidič sanitky převrátil vůz i s pacientem, naměřili mu 0,5 promile

Opilý řidič sanitky převrátil vůz i s pacientem, naměřili mu 0,5 promile. (Ilustrační foto)
Opilý řidič sanitky převrátil vůz i s pacientem, naměřili mu 0,5 promile. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: shp - 
8. října 2018
20:39

Řidič sanitky z Opavska usedl za volant zdravotnického vozu opilý. Neměl to dělat. Nezvládl totiž řízení a ve Větřkovicích ambulanci převrátil na bok. Policisté mu po nehodě naměřili 0,5 promile.

V pondělí po poledni havarovala ambulance převážející pacienta ve Větřkovicích v Moravskoslezském kraji. Řidič nezvládl řízení a vjel na pozemek rodinného domku. Tam zničil plot a převrátil zdravotnický vůz na bok. Policisté pak zjistili, že řídil pod vlivem alkoholu.

„Řidiči se nic nestalo, ale dechová zkouška u něj prokázala 0,5 promile alkoholu v dechu. Jelikož hodnota nepřekročila jednu promile, nejde o trestný čin, ale přestupek. Zřejmě mu bude hrozit jen zákaz řízení a pokuta,“ řekla serveru iDnes.cz policejní mluvčí Pavla Welnová. Pacient převážený sanitkou utrpěl lehčí zranění a byl ošetřen v nemocnici v Opavě.

O tom, co bude s řidičem, se teprve rozhodne. „Určitě z této nehody vyvodíme nějaký postih i opatření. Bez povšimnutí ji rozhodně nenecháme, ale je ještě brzo. Jsem v kontaktu s ředitelem nemocnice, s nímž se na trestu pro řidiče dohodneme,“ řekl Tomáš Hoza, vedoucí dopravy Slezské nemocnice.

crush ( 9. října 2018 15:09 )

Keď vodičovi namerajú 0,5 promile, nie je ani z ďaleka opilý!!! Rozhodne to nie je poznať, že pil. To by musel mať 30 kg...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání