Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zfetovaný cizinec se na Českolipsku zřítil ze srázu: V kradeném automobilu prchal před policisty

Autor: chal - 
10. října 2018
16:53

Policejní honička jak z akčního filmu málem skončila tragicky. Zfetovaný Polák, který v luxusním kradeném voze vysokou rychlostí ujížděl po českolipských silnicích, sjel ze srázu. Škodu ovšem utrpělo pouze auto, pachatel měl po nehodě ještě dost sil, aby policistům utíkal a vzdoroval zatčení…

Dopravní policisté kontrolovali v Jablonném v Podještědí provoz, když si všimli zvláštního řidiče, jehož vzhled v nich vzbuzoval podezření, jestli je skutečným majitelem auta, které řídil. Seděl totiž v luxusním terénním voze, který později vyšetřovatel ohodnotil na přibližně milion korun. Auto k polskému řidiči podle policistů nepasovalo. Chtěli ho tedy zastavit ke kontrole. Řidič ale nezačal zpomalovat, právě naopak.

Následovala honička, za kterou by se nemusel stydět kdejaký hollywoodský scenárista. Zfetovaný cizinec před policisty ujížděl více jak 180kilometrovou rychlostí a bezohledným stylem řízení riskoval bouračku s fatálními důsledky. Jedno auto skutečně naboural, ale naštěstí ne vážně, takže se posádce nic nestalo.

Při riskantním předjíždění dvou kamionů pak musel strhnout řízení ze silnice, aby se vyhnul čelní srážce s protijedoucím náklaďákem. Přibližně 200 metrů jel po louce, na jejímž konci byl sedmimetrový sráz. Polák o něm nevěděl, a tak se z něj ve vysoké rychlosti zřítil a auto zdemoloval.

Možná to bylo stavem, do kterého řidiče dostaly drogy, nicméně po nebezpečném pádu z auta mladý Polák vylezl bez škrábnutí a okamžitě začal policistům utíkat. Četníci zločince dostihli po vypálení varovného výstřelu, který ho zpomalil. Při nasazování pout kladl odpor.

Policistům přiznal požití drog. Auto bylo sice kradené, nicméně zadržený Polák byl prý pouhým prostředníkem a měl auto dopravit z Německa do Polska. Nyní mu hrozí vyšetřovací vazba a až šest let vězení.

Video: Pražští policisté naháněli zdrogovaného řidiče

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání