Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ukradeným autem najel do policistů a zranil tři z nich: Recidivista vyšel čerstvě z vězení, teď mu hrozí 12 let

Muž s kradeným vozidlem po honičce naboural policisty: Dva z nich byli lehce zraněni, jeden vážně
Muž s kradeným vozidlem po honičce naboural policisty: Dva z nich byli lehce zraněni, jeden vážně  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
27. září 2018
12:56

Policie obvinila z několika trestných činů řidiče, který v úterý u královéhradeckého letiště zranil kradeným autem tři policisty. Obviněný se ke krádeži auta přiznal. Hrozí mu až 12 let vězení.

„Byl obviněn z krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a dále z násilí proti úřední osobě. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání obviněného," řekla Lenka Burýšková z krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. O vazbě by měl rozhodnout soud.

Sedmadvacetiletý řidič v úterý okolo 14:30 u hradeckého letiště narazil kradeným autem do vozu policistů, kteří se jej snažili zastavit. Tři policisté byli při nehodě zraněni, jeden utrpěl vážná zranění, dva byli zraněni lehce. Obviněný muž vyvázl s lehkým zraněním.

Podle policie je obviněný muž recidivista, v minulosti byl odsouzen za opakované krádeže nebo neoprávněné užívání cizí věci. Letos v dubnu 2018 byl propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za vydírání a nebezpečné vyhrožování. Kromě toho má až do srpna 2020 zákaz řízení všech motorových vozidel. Byl opakovaně přistižen za volantem, ačkoli nevlastní řidičský průkaz.

Policisté hledají svědky nehody, kteří mohou volat na bezplatnou linku 158 nebo se dostavit na jakoukoli služebnu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání