Viník je jasný. Klesající hladina estrogenu způsobí dominový efekt. Podepíše se na některých procesech v mozku regulujících vaši náladu, včetně hladiny serotoninu, hormonu štěstí. Když v těle chybí, začne se o vás pokoušet deprese. Estrogen se mimo jiné podílí na tom, jak dobře spíte nebo jak velkou máte chuť k jídlu.

Věděli jste, že…

statisticky přibere každá žena během menopauzy několik kil? V tomto období se totiž mění poměr svalové a tukové hmoty v těle. Navíc mají některé ženy tendenci špatnou náladu zajídat.

Když jíte sladké, do těla se vám vyplavuje dopamin a serotonin. Tyto hormony ve vás dočasně vyvolávají pocit štěstí
Autor: Shutterstock

Stres, podrážděnost, deprese nebo dokonce pocit vyhoření jsou symptomy moderní uspěchané doby, která klade na všechny vysoké nároky. Zdaleka se netýkají jen dospělých, ale stále více i dětí. Ty jsou pod tlakem být úspěšné – v kolektivu i na sociálních sítích. Další obzvlášť zranitelnou skupinou jsou ženy v období hormonálních změn.

Už vám klepe na dveře

S tělesnými i emocionálními výzvami se můžete potýkat i v období, kdy ještě menstruujete. Takzvaná perimenopauza může nastat už 5 let před menopauzou. Bušení srdce, špatný spánek nebo rozhozené emoce upozorňují na změny, kterými procházíte.

Věděli jste, že…

se stresem, podrážděností nebo depresemi můžete bojovat přírodní cestou? Doplněk stravy Happy Speed® přispívá k pozitivní náladě, a to nejen v období menopauzy.

Kdy už je smutek víc než smutek?

K životu patří celá paleta emocí. Pokud vás ale špatná nálada provází dlouhodobě, dejte si pozor. Na depresi často upozorňují některé z příznaků:

  • únava a ztráta energie
  • ztráta zájmu o činnosti, které vám dřív dělaly radost
  • zhoršená soustředěnost
  • plačtivost
  • podrážděnost
  • střídání nálad
  • nechuť na sex

Menopauzou můžete projít i bez slz

Depresím můžete částečně předejít. Jak moc se sníží riziko vzniku deprese, když upravíte svůj životní styl, sledovala britská studie na 300 tisících lidí.

Zdravým životním stylem jdete naproti vyrovnané psychice. Velkou roli hrají také přírodní pomocníci. Sáhněte po prospěšných látkách, které vaše tělo potřebuje jako sůl.

6 osvědčených látek působících antidepresivně

1. Extrakt z šafránových čnělek 

Affron® – jeho bioaktivní sloučeniny pomáhají udržovat náladu v rovnováze a přispívají k duševnímu zdraví. Zvyšují koncentraci hormonů „dobré nálady“ dopaminu, norepinefrinu a serotoninu v neuronech. Přispívají k navození celkového uvolnění. Pomáhají se zbavit vnitřního neklidu a pozitivně ovlivní i kvalitu spánku.

2. L-tryptofan

Důležitá esenciální aminokyselina má na starosti tvorbu serotoninu a melatoninu. Tyto hormony pozitivně ovlivňují vaši náladu i spánek. Využitelnost L-tryptofanu nejlépe podpoříte užíváním vitaminu B6.

3. B komplex

Vitamíny B1, B6, B12, niacin a biotin přispívají k normální činnosti nervové soustavy a psychiky. Vitamíny B6, B12 a kyselina listová pomáhají bojovat s únavou a vyčerpáním. Zároveň přispívají k normální funkci imunitního systému.

Kombinace několika látek může přispět k tomu, že se budete i v období menopauzy cítit psychicky vyrovnaně
Autor: Shutterstock

4. Jód 

Přispívá k normální funkci nervové soustavy a trávicího traktu. Právě ve střevech se tvoří většina serotoninu. Jód navozuje pocit nasycení, čímž může ovlivnit tělesnou hmotnost.

5. Hořčík

Přispívá k normální psychické činnosti, činnosti nervové soustavy a pomáhá od únavy a vyčerpání. 

6. Vitamín C

Přispívá k celkové harmonii a pomáhá k udržení správné obranyschopnosti.

Projděte menopauzou s úsměvem na tváři

Všechny důležité látky přispívající k udržení psychického zdraví obsahuje prémiový doplněk stravy Happy Speed®. Jeho receptura byla vyvinuta s maximálním důrazem na složky přírodního původu, které pomáhají k duševní a fyzické pohodě, pozitivní náladě a relaxaci.

Chcete se cítit i během menopauzy psychicky vyrovnaně? Pomoc najdete zde.

Autor: Happy speed