Svou cestu se Popálený rozhodl sdílet se světem – na svůj YouTube kanál 2apples nahrával každou neděli epizodu, ukazující progres na domě. Krátké díly seznamují zájemce se specifičností kontejnerových staveb, ideálním pořadí prací na kontejnerech a dalšími tipy a triky, které zručný autor vysvětluje a ukazuje přímo ve videu.

Stěhování o Vánocích

Do domu se nastěhoval i se svou manželkou a dvěma dcerkami již na konci minulého roku, svou internetovou aktivitu však ještě nekončí. Nedávno zveřejněné video trhá čísla českého internetu – patnáctiminutový časosběr ukazuje, jak dům rostl před očima.

„O video je takový zájem, že nám to vyrazilo dech. Píšou nám velcí hráči z celého světa a žádají nás o práva k videu, aby jej mohli sdílet pro své sledující. Ozvaly se nám americké stránky, které mají na facebooku miliony fanoušků,“ přiznává potěšeně stavitel. Těší ho, že se kutilové z celého světa chtějí inspirovat jeho projektem a zápalem pro věc.

Virtuální prohlídka

Po úspěšném časosběru se Popálený chystá na další video tvorbu. „Mnoho lidí se nás ptá, jak to vypadá vevnitř domu. Chystáme proto komentovanou prohlídku skrze celý dům v 360°.“ Další v plánu je pak epizoda kontejnerových Bořičů mýtů.

Kolem stavby z ocelových bloků koluje spousta pověr a nepřesností. Popálený je proto popře nebo vyvrátí a zodpoví nejpalčivější otázky, které se vznáší nad stavbami z kontejnerů. Mezi nimi třeba; kolik stojí kontejnerový dům? Nerezaví? Jak je to se signálem? A mnoho dalších.

Fotogalerie
16 fotografií

Blesk Podcast: Výměna manželek zostuzuje chudobu, říká socioložka Reifová.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Výměna manželek zostuzuje chudobu, říká socioložka Reifová Jiří Marek