Určitě se vám to taky už stalo, podaří se vám strhnout etiketu či cenovku, ale zůstane po ní několik proužků lepidla. A co teď s tím? Zkuste si umíchat kašičku z jedlé sody a rostlinného oleje. Stačí po lžičce od každého, prsty nanést na povrch a nechat několik minut působit. Pak vezměte papírovou utěrku, setřete zbytek a nakonec umyjte pod tekoucí vodou.

Odlakovač na nehty i majonéza

Pokud soda nezabrala, můžete sáhnout po odlakovači na nehty. Pozor, ten ale nepoužívejte na plastové a výrazně barevné povrchy. Tento způsob odstranění se hodí třeba na sklo a kovy.

Pomůže i dětský olejíček (stejnou práci odvede i klasický stolní olej). Nakapejte ho na odličovací tamponek a přetírejte, dokud povrch není hladký. Pak samozřejmě ještě umyjte vodou se saponátem. Druhou možností je důkladně rozetřít olejíček na dané místo a nechat působit 30 minut (klidně můžete nechat i přes noc) a pak opatrně setřít.

V případě, že potřebujete sundat etiketu ze sklenice, můžete použít i fén na vlasy. Stejně jako se sundávají dálniční známky, tak teplým vzduchem nahřejete etiketu a ta se krásně sloupne sama. Zkuste použít školní gumu. Právě tou se dobře zbavíte zbytků lepidla.

Autor: profimedia.cz

Jeden z triků našich babiček je využití klasické majonézy. Trochu jí naneste na »umatlaný« povrch a nechte působit cca 30 minut. Poté houbičkou setřete a omyjte. Nakonec papírovou utěrkou sklenici vyleštěte.

Pozor na poškrábání!

Vyhněte se houbičkám s drsným povrchem nebo drátěnkám. Na první pohled to sice vypadá, že by mohly odvést dobrou práci a rychle vás zbavit všeho lepkavého, co zbylo po etiketě. Mechanickým odstraňováním a silou však můžete povrch naopak poškrábat a výrobek tak poničit.

Fotogalerie
3 fotografie