Je až s podivem, kolik lidí nepřikládá koupi postele takovou pozornost, jakou by měli. Nestačí totiž jen přemýšlet nad tím, zda se nám hodí rozměry a barvou do ložnice, velmi důležité je rovněž vybrat správný materiál, ale také rošt nebo matraci.

Z čeho bude?

Obecně by se dal materiál, z něhož jsou postele nejběžněji vyráběné, rozdělit do tří kategorií – dřevotříska, kov a dřevo.
Dřevotříska je materiálem poměrně běžným a jeho výhodou je jistě nízká cena. Ovšem kvalita je samozřejmě o něco nižší – často se stává, že dřevotřískové postele po čase vržou, hůře drží pohromadě, a navíc se při nekvalitně zvoleném lepidle mohou z dřevotřískového nábytku uvolňovat nebezpečné látky.

Kov je u postelí především módní záležitost, jiné výhody prakticky nemá. Zato se může stát, že po čase – podobně jako dřevotřískové rámy – začne postel všelijak vrzat, což kvalitnímu spánku dvakrát nepomáhá.

Poslední kategorií jsou postele dřevěné. Kvalitní postel z masivu je investicí prakticky na celý život. Její majitelé se nemusejí bát nepříjemného vrzání nebo toxinů, proto jsou dřevěné postele skvělou volbou i do dětských pokojů. Postele z masivu jsou totiž prakticky z jednoho kusu dřeva!

IDEA
Autor: www.idea-nabytek.cz

Kvalita nemusí znamenat vysokou cenu!

Mnoho lidí nicméně od koupě kvalitní postele z masivu odrazuje její vyšší cena. Zbytečně. Není pravdou, že za takovou postel musíte utratit většinu výplaty! Společnost IDEA, která má v prodeji nábytku v České republice dlouhou tradici, nabízí kvalitní a zdravotně nezávadné postele z masivu za cenu, která rozhodně nezatíží váš rodinný rozpočet. A navíc, jak už bylo řečeno, dřevěná postel je investicí na dlouhou dobu, prakticky na celý život. Volit můžete v nabídce IDEA mezi borovicovým a smrkovým masivem v lakovaném či nelakovaném provedení.

Pokud například sháníte kvalitní postel z masivu do dětského pokojíčku pro potomka odrostlého klasické dětské postýlce, která bude mít navíc i úložné prostory, jichž jak známo není nikdy dost, nabízí IDEA dokonalé řešení – lůžko Marinella s úložnými prostory v podobě zásuvek. Navíc se pod těmito zásuvkami skrývá ještě jedno překvapení, výsuvné přidané lůžko, které vaše dítě jistě ocení, budou-li u něj přespávat kamarádi.

Ostatně Marinella není jedinou postelí v nabídce IDEA, která splňuje náročná kritéria ve smyslu materiálu (masiv) a všestranného využití – lůžek s úložnými prostory či jednoduše nastavitelným druhým lůžkem si v jejích prodejnách či na internetových stránkách www.idea-nabytek.cz můžete prohlédnout hned několik!

www.idea-nabytek.cz
Autor: www.idea-nabytek.cz

Nejen na rámu záleží

Máte-li vybranou kvalitní dřevěnou postel, přichází na řadu další, neméně důležitý krok – koupit rošt a matraci.

Rošt zdaleka není jen „několik prken, co drží matraci, aby neležela na zemi“! Rošt zajišťuje pohodlnou podporu pro naši páteř, ale také větrání postele (to je velmi důležité z hlediska hygieny). Na výběr máte opět nejčastěji ze dvou materiálů – rošty z masivu a rošty lamelové. Ideálně byste si měli zvolit ten, který nejlépe vyhovuje vám, proto někteří výrobci včetně společnosti IDEA nabízejí rošty ke svým dřevěným postelím zvlášť.

A tak jako pro postele z masivu platilo, že v případě nábytku IDEA nezruinujete při koupi kvalitních výrobků svůj rozpočet, i v případě roštu (z masivu i lamelových) je získáte za nízkou cenu, ovšem nikoli na úkor životnosti a precizního zpracování. Dlouhou životností a ideálními parametry vynikají rošty například ze smrkového masivu, které patří v této kategorii mezi nejžádanější. K přednostem roštů, které jsou součástí nabídky společnosti IDEA, se řadí především jejich maximální prodyšnost. Latě zespodu správně větrají, a proto nedochází k zapaření či ke vzniku nežádoucí plísně.

Jak vybírat matraci?

Třetím, stejně důležitým prvkem postele pro zdravé a pohodlné spaní je matrace. Pro ni platí dvě základní pravidla – měla by být pohodlná a rozhodně by měla našemu tělu poskytovat tu správnou oporu. V dnešní době najdete na trhu celou řadu materiálů a stupňů tvrdosti matrace a je jen na vás, na které se vám spí nejlépe. Obecně platí, že v ideálním případě by měla být matrace tím tvrdší, čím je člověk těžší. Ale vše samozřejmě musíte přizpůsobit svému pohodlí! Proto je výhodné kupovat rám postele a matraci odděleně, nikoli již hotový výrobek s pevně vsazenou matrací.

Od vašich požadavků na tvrdost a pevnost se bude odvíjet i výběr materiálu, z něhož si matraci pořídíte. V nabídce IDEA najdete například za nízké ceny klasické pružinové matrace (doplněné prodyšnou separační vrstvou a pěnovým pláštěm), ale také produkty z polyuretanu nebo v dnešní době tolik žádané studené pěny či matrace s elastickým pěnovým jádrem a snímatelným potahem (na zip) vyrobeným z bavlny, jež se dokonale přizpůsobují vašemu tělu, zajistí mu správnou podporu, takže předcházejí bolestem zad, krku nebo kyčlí, a nikde netlačí. Navíc jsou vhodné i pro alergiky.

Vyberte si postel podle svého gusta na www.idea-nabytek.cz.

IDEA
Autor: www.idea-nabytek.cz