Martin potkal Markétu před necelými třinácti lety a stala se z toho životní láska, jaká se vidí jen málokdy. „V září 2018 si koupili rozestavěný domek, který Martin dostavěl, ale vše nestihl. Téhož roku, se jim narodil první syn Šimon. Radost však vystřídala bezmoc z diagnózy, kterou si Martin vyslechl,“popisují rodinní přátelé.

Narození syna, příchod rakoviny

Martin začal s léčbou rakoviny, stále se ale pouštěl i do opravy domu. Byl to pro něj hnací motor, zapomínal na nemoc a hlavně vše dělal s láskou pro svou rodinu. „Když si myslel, že nemoc překonává, začal chodit do práce a zanedlouho požádal Markétu o ruku. O rok později se jim narodil druhý syn Matěj a zdálo se, že budou šťastni,“ vysvětlují přátelé.

Rodina se do domečku přestěhovala, Martin na zahradě vybudoval krásné dětské hřiště. Za další rok se ale od lékaře dozvěděl, že nemoc se znovu ozvala a metastázuje. „Začal další boj o život. Ubývalo sil. Mrzelo ho, že nemůže pracovat, aby tak mohli s klidem splácet hypotéku a měli se dobře,“ vysvětlují přátelé, kteří pro Markétu a její malé chlapečky založili na dobročinné platformě Donio sbírku.

Strach o vysněný dům

Martin svůj boj bohužel prohrál a s jeho odchodem se nejbližší jen těžce smiřují. Mladé rodině v situaci, kdy Markéta pobírá zatím jen rodičovský příspěvek, chybí peníze a hrozí, že bude nutné prodat domek, ve kterém Martin nechal svou duši.

„Budeme rádi za jakoukoli finanční částku, která bude využita pro děti, na splátky hypotéky, chod domácnosti a všech jiných výdajů okolo bydlení. Kdyby se vybralo více peněz, byly by využity na dokončení rekonstrukce domu a vše, co Martin nestihl na domě udělat,“ dodávají zakladatelé sbírky.

S rakovinou žaludku aktuálně bojuje známý sexuolog Radim Uzel. Prodělal také těžký covid.

Video
Video se připravuje ...

Radim Uzel: Těžký průběh covidu a rakovina žaludku Videohub

Fotogalerie
7 fotografií