Podivné chování prý vykazoval už při objednávání areálu. „Areál jsem mu rezervoval asi pro 60 lidí. Když jsem po něm chtěl zálohu 100 000, pořád se vymlouval. Nakonec ji poslal až 3 dny před začátkem týdenního soustředění, poté, co jsem mu řekl, že bez zálohy tam ty lidi nepustím,“ líčí Jaromír Čermák.

Po skončení rekreace poslal pan Čermák zprostředkovateli i účetní florbalového týmu fakturu s doplatkem na 60 tisíc. Pavel Hladký prý ale nekomunikoval. „Posílali jsme mu dopisy doporučeně, ani jeden si nevyzvedl. Po roce a půl čítá jeho dluh 225 tisíc. Navíc jsem z toho doplatku za rekreaci, který mi nedal, musel zaplatit finančnímu úřadu daň z přidané hodnoty,“ říká.

Bývalý nájemce rekreačního podniku se obrátil na agenturu Vaše nároky, která za něj případ nyní řeší. „Právnička už mu poslala předžalobní výzvu k uhrazení dlužné částky. Opět na to neregaoval. Myslím, že nám nezbude než na něj podat žalobu, jsem připraven do toho jít,“ sdělil Blesku pan Čermák. Na Ombudsmana Blesku se obrátil, aby varoval před nekalými praktikami podnikatele. Blesk se pokoušel dovolat i podnikateli Hladkému, číslo už si ale nejspíš zrušil.

Mgr. Petr Novák: Předžalobní výzva, pak soud

„Vzhledem k neuhrazení dlužné částky, na kterou je důkaz v podobě smlouvy, má pan Čermák nárok na smluvní pokutu ve výši 0,5 % denně z dlužné částky 60 518 korun,“ říká Novák. Podle něj má poškozený nárok taky na zákonný úrok z prodlení. Proto je aktuální dluh 225 000.

„Podali jsme předžalobní výzvu, tento postup doporučuji. Jde o upozornění a poslední varování dlužníkovi před podáním soudní žaloby. Tím by se mu rapidně zvýšily náklady celé věci o soudní poplatek a náklady právního zastoupení,“ vysvětluje Novák z Vaše nároky.cz.

Dominika Štéglová, florbalový svaz HERBADENT Praha 11 SJM

Jednání Pavla Hladkého Blesku potvrdila i sekretářka týmu, který byl u pana Čermáka na soustředění. „Pavel Hladký nás zkontaktoval s tím, že nám najde rekreační středisko na míru. Sepsali jsme s ním požadavky, zálohovou smlouvu, zaplatili jsme mu a domluvili se, že konečná cena se bude odvíjet podle skutečného počtu dětí. Těch jelo nakonec méně, ale on nám ze zaplacené částky nic nevrátil. Dluží nám kolem 20 tisíc,“ řekla sekretářka svazu.

Tu prý zarazilo i to, že pana Hladkého nikdy neviděla. Měli se prý setkat osobně na místě rekreace, tam ale nedorazil. „Nedošlo mezi námi k vyrovnání, nezaplatil peníze panu Čermákovi, které my jsme mu dali. Považuji ho proto za podvodníka,“ řekla.

Fotogalerie
9 fotografií