Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 vánočních tipů na videohru pod stromeček na poslední chvíli: Spider-Man, démoni i Keanu Reeves

/
  • Toto jsou ty nejlepší tipy na videohru pod vánoční stromeček.
    21. prosince 2020 ● 17:20

    Vánoce jsou tady a kdekdo si láme hlavu s tím, jak obdarovat nejbližší. Dospělé i děti, holky, kluky i nebinární osoby zcela jistě potěší kvalitní videohra. Kdo by nechtěl strávit volno se svou konzolí nebo počítačem a na chvíli uniknout z rušného svátečního shonu do virtuálního světa plného divů? S těmito pařbami rozhodně nešlápnete vedle.

  • 1.

    The Last of Us Part II

    Hodnocení: 90 %

    Platforma: PlayStation 4

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    The Last of Us Part 2 trailer PlayStation

    Pravděpodobně nejlepší hra roku. Postapokalyptické veledílo odehrávající se ve světě zamořeném nebezpečnými houbovými zombies, kde nemá lidský život cenu zlámané grešle. Tento dystopický svět je však svým temným způsobem krásný, i když v něm číhá nebezpečí na každém kroku. O přežití se musí bojovat každou chvíli. Hlavní hrdinka, zamilovaná sympatická lesbička Ellie, se vydává na krvavou cestu pomsty a naráží jen na smutek, smrt a beznaděj. The Last of Us Part II je příběhově orientovaná videohra s životností sahající k 30 hodinám. Má příběh, který chytne za srdce, nádhernou grafiku, a pokud to s videohrami myslíte vážně, tuhle si nesmíte nechat ujít.

  • 2.

    Mafia: Definitivní Edice

    Hodnocení: 82 %

    Plartformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Mafia: Definitivní Edice - trailer Mafia Game

    Nejslavnější česká videohra se vrátila v moderní podobě a je ještě lepší než kdykoliv předtím. Taxikář Tommy Angelo byl ve špatné chvíli na špatném místě a shodou nešťastných okolností se dostává do gangu dona Salieriho, který ho bere pod svá křídla. Rychle se stává jeho ranařem a odhaluje, jak to v prohnilém městě Lost Heaven v 30. letech chodí. Mafia: Definitivní Edice je stylová městská akce, ve které nechybí honičky, závody, přestřelky, vybírání výpalného ani skvělý gangsterský příběh, který si nezadá ani s filmovým Kmotrem Francise Forda Coppoly. Jde o jednu z nejlepších českých videoher, která se stala díky remaku ještě lepší. Grafika je o dvě generace hezčí než u originálu, ovládání je přesnější a český dabing v čele s Petrem Rychlým a Markem Vašutem si zaslouží jenom chválu.

  • 3.

    Spider-Man: Miles Morales

    Hodnocení: 82 %

    Plartformy: PlayStation 5, PlayStation 4

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Spider-Man: Miles Morales - trailer Marvel Entertainment

    Spider-Man, Spider-Man, New Yorkem se pohupuje nový Spider-Man. Hrdinou nejnovějšího dílu je sympatický afroamerický a portorický míšenec Miles Morales, který byl stejně jako Peter Parker kousnut geneticky vyšlechtěným pavoukem. Jenže naprosto jiným, takže má Miles dokonce více schopností než Peter. Kromě lezení po zdech a vystřelování pavučin umí využívat i elektrickou energii k úderům a nabíjení, a dokonce se umí stát neviditelným. Že tyto vychytávky přijdou při soubojích s nepřáteli vhod, není potřeba zdůrazňovat. Na PlayStation 5 má hra neuvěřitelně krásnou grafiku, podporuje ray-tracing a je na ni radost pohledět. Velké jablko je do detailu propracované. Pokud chcete obdarovat někoho, kdo má rád superhrdiny, nenajdete lepší dárek.

  • 4.

    Call of Duty: Black Ops Cold War

    Hodnocení: 79 %

    Plartformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Call of Duty: Black Ops Cold War - trailer PlayStation/Activision

    Válka se vrátila a je chladnější než kdykoliv předtím. Nejnovější díl série Call of Duty se totiž odehrává v období studené války. Američani a Rusové jsou na kordy a hráč se musí vydat na celou řadu tajných misí, aby zabránil nukleární katastrofě. Call of Duty: Black Ops Cold War nabízí zábavnou, byť kratší špionážní kampaň. Stylově připomíná akční filmy 80. let. Bohatý multiplayer nesází na novodobé nesmysly, ale přináší klasickou kompetitivní hratelnost, kterou máme rádi. Nechybí ani klasický režim zombie, který je nyní přítomen i ve variaci z izometrického pohledu. Milovníci hry Call of Duty: Warzone ocení, že je s novinkou propojena. Tato střílečka je pro vyznavače FPS, ať už preferující multiplayer, zombie taškařice nebo kampaň, tou správnou zábavou. Snad jen zavilým milovníkům bývalého komunistického bloku se tato hra asi moc líbit nebude.

  • 5.

    Dirt 5

    Hodnocení: 81 %

    Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Dirt 5 - trailer Codemasters

    Závodní videohra nemůže v našem žebříčku samozřejmě chybět. Letos se nejvíce předvedla arkádová rallye záležitost Dirt 5, která nabízí závody v bahně, na ledě, poušti, v deštném pralese, prostě ve všech možných a nemožných terénních podmínkách. To vše s masivní podporou multiplayeru, ve kterém lze hrát dokonce kampaň obohacenou o příběh. Kdyby vám bylo i to enormní množství přítomných tratí málo, vždy je možné si v editoru stvořit novou vlastní, nebo si stáhnout výtvory ostatních závodů chtivých hráčů a provětrat na nich svou škodovku. To vše za zvuků nejenom řvoucích motorů, ale také žánrově rozmanitého soundtracku, na kterém jsou k slyšení například The Prodigy nebo The Killers

  • 6.

    Doom Eternal

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Doom Eternal - trailer Bethesda Softworks

    Legendární Doom se letos vrátil a je brutálnější, krvavější a zběsilejší než kdykoliv předtím. Peklo se v Doom Eternal dostalo na Zemi, kterou decimuje s ďábelskou silou. Je jenom na Doom Slayerovi, aby rozřezal ohyzdné stvůry motorovou pilou, rozstřílel je dvouhlavňovou brokovnicí na kusy nebo je legendárním kanónem BFG9000 proměnil v krvavou kaši rovnou po desítkách. Doom Eternal je založen na frenetickém boji, v němž se nesmíte ani na chvíli zastavit. Dorážením monster získáváte zdraví, používáním sekundární zbraně zase štít, a když roztočíte motorovou pilu, vyřežete z nich koktejl všeho možného. Z technického hlediska je hra brilantní, grafika je temně nádherná a hra si udržuje plynulý framerate 60 fps i při 4K rozlišení. Prostě nádhera. K Doom Eternal navíc vyšlo i první DLC The Ancient Gods – Part One.

  • 7.

    Ghost of Tsushima

    Hodnocení: 82 %

    Platformy: PlayStation 4

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Ghost of Tsushima - trailer PlayStation

    Feudální Japonsko je poutavé období, které si přímo říká o videoherní zpracování. Umně se ho ujali vývojáři ze Sucker Punch. Ghost of Tsushima vypráví příběh samuraje Jina, který se během mongolské invaze na ostrov Cušima stává spíš stínem – šinobim neboli nindžou. Při obraně utlačované vlasti totiž nelze spoléhat jenom na čest, ale i kradmý postup. Ghost of Tsushima je nádherná videohra odehrávající se v otevřeném světě plném aktivit. Můžete se vydat po hlavní příběhové linii nebo pomáhat Japoncům s jejich problémy a vyžívat se tak ve vedlejších úkolech. Anebo se můžete jen tak projíždět na koňském hřbetě a kochat se krásou kolem sebe.

  • 8.

    Final Fantasy VII Remake

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: PlayStation 4

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Final Fantasy VII Remake - trailer PlayStation

    Letošní rok se nesl i v návratu nejlepšího japonského RPG všech dob. Remake Final Fantasy VII však dopadl úplně jinak, než jsme všichni čekali. Moderní bojový systém pro dnešní hráče se dal očekávat. A překvapivě nebyl vůbec, ale vůbec špatný. Remake však mapuje pouze první část hry odehrávající se v Midgaru. Jenže tu tak tvůrci rozšířili, že hra stejně trvá dobrých 50 až 60 hodin k dohrání. Obsahuje totiž spoustu vedlejších úkolů, nápaditých miniher a ptákovin k vyblbnutí. Navíc je hudební doprovod epicky vtahující a grafika si zcela upřímně zaslouží označení dokonalá. Je dokonce tak nádherná, že videohra Final Fantasy VII Remake vypadá lépe než animovaný snímek Final Fantasy VII: Advent Children. A to je co říct!

  • 9.

    Bugsnax

    Hodnocení: 85 %

    Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Bugsnax - trailer PlayStation

    Tuhle hru jste v žebříčku nečekali, že? Ale Blesk.cz ví, co je dobré! Bugsnax je neuvěřitelně originální indie záležitost, v níž se stanete reportérem a zástupcem rasy Grumpusů. Vaším úkolem je zjistit, co se stalo na ostrově Snaktooth, kde zmizela výzkumnice Lizbert Megafig i se svou lesbickou láskou Eggabell Batternugget. Na ostrově žijí ale i další Grumpusové, kteří jsou rozhádaní, a je jen na vás, abyste jejich cesty svedli dohromady. Ale nebude to jen tak. Snaktooth obývají Bugsnaxové, zvláštní tvorové, kteří jsou napůl svačinky a napůl brouci. Jakmile je nějaký Grumpus sní, jeho část se stane také jídlem. Bugsnaxe je ale nejdřív zapotřebí pochytat, čímž se hra přibližuje známým pokémonům. Bugsnax je hra viděna z pohledu první osoby, v níž pokládáte pasti, vyčkáváte a pomocí vlastního intelektu se snažíte ulovit pochodující pochoutky. Na první pohled nenápaditá hra, ale ve skutečnosti jde o veledílo.

  • 10.

    Cyberpunk 2077

    Hodnocení: 80 % (prozatímní)

    Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Cyberpunk 2077 trailer CD Projekt Red

    Nakonec nesmí chybět ani Cyberpunk 2077, jedna z nejočekávanějších videoher posledních let. Její start je bohužel problémový. Proto vás varujeme. Pokud máte základní PlayStation 4, Xbox One, případně Xbox One S, hru si nepořizujte. Na starém hardwaru neběží dobře. K tomu, abyste si ji naplno užili, je zapotřebí mít konzole nové generace, případně hodně výkonné PC. Jde o futuristické kyberpunkové sci-fi z pohledu první osoby, v němž se hráč ujme role V (v editoru vytvořeného muže nebo ženy), který v dystopickém městě Night City rozjíždí nebezpečnou hru s místními gangstery. Vaše tělo lze vylepšovat, můžete se přidat k nejrůznějším frakcím, ale svému osudu neuniknete. Do hlavy totiž dostanete čip Johnnyho Silverhanda, kterého hraje Keanu Reeves. A pak se začnou dít teprve divy.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy