Resident Evil HD Remaster, vzkříšení GameCube remaku původní hry ukázalo, jak byly kdysi série obtížnou záležitostí, kterou dohrát vyžadovalo opravdu velké úsilí.

Hlavolamy, které z novodobé podoby série prakticky vymizely, se překvapivě objevují v hojné podobě ve třetí části epizodického Resident Evil Revelations 2. Nejsou tak obtížné jako kdysi, ale stejně zabaví.

Kooperativních hlavolamů je ve hře spousta.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Mozkové závity si budete namáhat nad získáním klíče ze sochy v místnosti s padajícími ostny, v záhadném prostoru s kulomety zaměřujícími čidly jakýkoliv pohyb i při procházení strašidelného dolu, ve kterém musíte spolupracovat, abyste dostali elektrickou bednu spouštějící další mechanismy dál.

Samotný hráč se tak nevyhne přepínání mezi postavami, avšak kooperace ve dvou na rozdělené obrazovce je vždy lepší a zábavnější možnost. Ve hře narazíte dokonce na situace, kdy přepínat mezi postavami není možné, protože Barry nese zraněnou Natalii na zádech.

Claire se chystá na souboj se svým bývalým zaměstnavatelem.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Všechny postavy se navíc hráči víc otevřou a poodhalí svá příběhová pozadí. A je to jen a jen dobře. Příběh stále graduje k velkému finále, které přijde v podobě příští epizody. Lekaček sice v třetí epizodě moc není, ale lokace jsou mnohem atmosféričtější.

Podíváte se na jatka plná všudypřítomné krve a vnitřností. Při pohledu na televizi skoro všechen ten zápach cítíte. Zavítáte do rozpadlé továrny a do již zmiňovaného dolu. Lokace mají design opět ze zvláštní školy, ale vizuálně jsou tentokrát nadmíru působivé. Narazíte v nich navíc na nové bossy, a to v kůži všech hrdinů.

Fotogalerie
30 fotografií
To, že je třetí epizoda zaměřená na hlavolamy, však vůbec neznamená, že byste se nedočkali akce. Ba naopak. Barry i Claire dostanou hned zpočátku nový zbrojní arzenál a zombie i mutantům s ním pořádně zatopí. Už se těšíme, co přinese čtvrtá závěrečná epizoda. Napjatí jsme ažaž.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Velký návrat hlavolamů
Strašidelné lokace
Postavy o sobě odhalí mnohé
Napínavé až do konce

Minusy:
Design prostředí je opět fádní

 

Infobox
Datum vydání:  11. březen 2015
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PC
Cena: 159 Kč
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ