D'Ambrosio z amerického Methuenu v Massachusetts byl zatčen poté, co na Facebook umístil post, ve kterém vyhrožoval smrtí několika lidem a zmiňoval terorismus. Je jedno, že šlo o rap, který mladíkovi připadal nejspíš pořádně drsňácký. Skončil za mřížemi a jeho kauce byla stanovena na necelých 20 milionů dolarů.

Psal, že bude zabíjet lidi

„Na Facebooku zveřejnil výhružky v podobě rapu, ve kterých zmiňoval Bílý dům, útok na bostonský maraton. Napsal, že každý uvidí, co se chystá udělat a že to bude zabíjení lidí,“ prohlásil velitel methuenské policie Joe Solomon. Jako správný drsňák a rapper umístil D'Ambrosio na svůj profil fotografie, na kterých má na hlavě čepici s rovným kšiltem a je v gangsterkýsch pózách.

Facebookový rapper se cítí nevinný

„Chci ale, aby bylo jasno, že nevyhrožoval nikomu konkrétnímu, ani žádné škole. Vyhrožoval, že zabije spoustu lidí a specificky zmínil útok na bostonský maraton a Bílý dům. Výhružky samy o sobě byly pro nás dostatečně pobuřující, abychom ho zatkli. Myslíme si, že jsme udělali správnou věc,“ prohlásil Solomon. D'Ambrosio už u soudu prohlásil, že se necítí vinný z terorismu.

Fotogalerie
5 fotografií