Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rebelové organizovali rabování přes facebook: Dostali 4 roky

Autor: jaj - 
17. srpna 2011
14:15

Minulý týden si Anglie prošla peklem. V ulicích se spustila vlna násilí a rabování. Dva mladíci, kteří k výtržnostem vyzývali své přátele na sociální síti, dostali 4 roky vězení. Jejich odsouzení je odstrašující příklad.

Perry Sutcliffe (22) a Jordan Blackshaw (20) skončili oba ve vězení za to, že na sociální síti Facebook ostatní burcovali k výtržnostem.

Nezaměstnaný zahradník Sutcliffe založil událost „The Warrington Riots“ (Výtržnosti ve Warringotnu) a s cílem likvidovat ulice města poslal pozvánku svým 400 přátelům.

Mladší Blackshaw chtěl zorganizovat setkání v nedalekém městě Northwich. Na rabovací akci s názvem „Smash Down in Northwich Town“ (Zlikvidujme Northwich) pozval 147 přátel.

Obě stránky velice rychle zachytila policie a zrušila je dříve, než došlo k násilí. Muži byli zatčeni a nyní i odsouzeni. K činům se oba přiznali.

Soudci se s výtržníky nemazlí

Britští soudci obecně k pouličním výtržníkům přistupují velice tvrdě. Organizátoři výtržnosti dostanou prý minimálně 8 let, rabující 4 až 7 let, žháři 3 až 7, popsal soudce Andrew Gilbart. Dle jeho názoru by měli být zavřeni i ti, kteří sbírali opuštěné ukradené zboží na ulici.

Jiné příklady velice tvrdých trestů vypovídají jasně o postoji k výtržnostem a rabování.

Michaela Gillespie-Doyla (18) chytila policie v Manchesteru při pokusu ukrást cigarety z vypleněného obchodu. Odsedí si 2 roky!

Jedenatřicetiletý řidič autobusu David Beswick půjde za mříže na 18 měsíců za to, že jinému muži pomohl odnést ukradenou LCD televizi. Vysokoškolák z Brixtonu se nyní musí proklínat za ukradenou láhev vody. Kvůli ní ve vězení stráví půl roku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

husqarnowicz ( 17. srpna 2011 20:11 )

Jediný spravedlivý trest pro tyhle hajzlíky by byl tělesný trest, jako je tomu v některých zemích jihovýchodní Asie. Z basy si až tak moc nedělají. Deset dvacet ran bambusovým klacíkem bolí stejně bohatého i chudého, z toho se nelze vykecat ani vyplatit. U těžších případů by nebylo na škodu repete dejme tomu každý rok po dobu 5 až 10 let, aby zážitek nevyprchal z paměti a eliminovaly se sklony k recidivě.

zaviracispendlik ( 17. srpna 2011 14:35 )

u nás by dostali podmínku, flaška vodky je pod 5 tis korun

Zobrazit celou diskusi