Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

To je ona! Žena, která vyskočila z hořícího pekla

Autor: INT, pf, ljš - 
10. srpna 2011
20:59

Její fotografii viděl snad celý svět, znali jsme však jen její siluetu. Nyní se objevila fotografie, na níž je žena vidět těsně po skoku. Svědectví otřeseného zážitku, když musela vyskočit z okna hořícího domu, ale zatím nikomu nesvěřila. Média stále pátrají po tom, kdo tajemná žena je.

Žena, o které se předpokládá, že je původem z východní Evropy, se stala jedním ze symbolů krvavých pouličních násilností ve Velké Británii. Podobně jako civilista zraněný při obraně před útoky.

Odvážný skok do náruče záchrance vyfotila v pondělí kolem deváté večer reportérka agentury WENN Amy Weston. „Nikdo si dlouho nevšiml, že tam vůbec je. Lidé se ji snažili dostat dolů a křičeli na ni: Skoč! Skoč! Všude okolo ní plály plameny. Nakonec vystrčila nohu a skočila,“ popsala Weston.

Ulici Surrey, nacházející se v londýnské čtvrti Croydon, tehdy ovládal naprostý chaos a drancování neunikl ani nedaleký obchod s nábytkem. „Přesvědčovali jsme ji několik minut, než našla odvahu,“ vylíčil dramatickou záchranu jeden ze svědků. Žena, jejíž věk britská média odhadují na čtyřicet, měla na sobě navíc jen pyžamo. Událost neznámou Evropanku šokovala. Zranění ale neutrpěla – taky proto, že na chodník její záchranci umístili koberce a matrace, aby pád z prvního patra umírnili.

Britská média se teď předhánějí, kdo jako první otiskne svědectví tajemné ženy. Další drama spojené s britskými nepokoji na své titulní straně vystihl britský list Daily Mirror. Policista a kolemjdoucí ošetřují muže, kterého v londýně napadli výtržníci v Ealingu. Muž musel s popáleninami a s vážnými poraněnními hlavy do nemocnice.

anasyi ( 11. srpna 2011 15:27 )

e.44,presne,ta siluleta mela nejake triko a sukni,tahle zena ma triko a kalhoty... Takze bych se ani nedivila kdyby z toho okna byla vyhozena nejaka modni panna...

e.44 ( 11. srpna 2011 11:01 )

To je ona! Žena, která vyskočila z hořícího pekla. Hm, pěknej nadpis. A všimnul si tu někdo, v zápalu politického diskutování, že oblečení ženy, údajně vyfocené hned po seskoku, nekoresponduje s oblečením "siluety"?

kedy ( 11. srpna 2011 00:36 )

Hm. 1 komu to nesedí, no každá trefená husa zaškrágá.

kedy ( 11. srpna 2011 00:00 )

To je ona! Žena, která vyskočila z hořícího pekla! Tak tento snímek viděl celý svět. A určitě koluje grátis. Ani náhodou. Je to artikl a názorná ukázka skaženého světa. Za tuto fotografii se těžce platí! Vůbec jako tak se na lidském neštěstí dá nejvíce vydělat. Dohadujete se tady ale je to o ničem. Je potřeba trochu mysli než ti gauneři a výtržníci budete soudit. Jsou to vesměs přistěhovalci. Ano jsou to potomci těch co vybudovali Anglii za pár šupů! A nejen Anglii ale všechny vyspělé státy Evropy!!! Jenže ted se stávají nepohodlnými. Je krize, pracovní možnosti nejsou. A kde vlastně jsou-- jo už víte? Přeci v té komunistické zemi, kde podle západu a USA je bezpráví, není svoboda, a porušují se tam lidská práva. Ano je to Čína! A najednou je klid po pěšině jen občas hláška o bezpráví. Ale jinak tam jsou legální koncentráky podporované tou nejdemokratičtější a nejspravedlnější zemí na světě ke které vzhlíží celí svět. Ano je to USA. A vůbec všemi, kteří jdou za ještě většími zisky. Lide tam vyrábí v nelidských podmínkách za almužnu aby boháčí z USA a západu byli ještě bohatší. Tak a ted je to v pořádku. Najednou je Čína NEJRYCHLEJI SE ROZVÍJECÍ ZEMÍ SVĚTA! A tohle je důsledek. V Evropě není práce, je krize a spousta lidí se ocitá ve světě který je učinil závislími na počítačích, mobilních telefonech a veškerých vymoženostech moderního světa na okraji společnosti. Nejsou potřební a jsou pro stát i firmy přítěží. Pracovní síla je v Evropě příliž drahá. Prěsunem do států jako je Čína sezisky znásobují. Je to jako pohádka, ale tohle je dopad moderního světa postaveneho na moderních technologiích a komunikačních systémech. Ale i tohle vše je byznys. Ale hlavně začátek nové revoluce. Od nepaměti se svět ničil a bořil. Moderní svět si to nepřipouští, ale tady je ten problém. Berte mě jako zloducha a vymaštěnce a já nevím čím mě budete nazývat, ale aby byla práce a bylo co budovat, tak se zároven musí i ničit! Válka znamená rozkvět!!

scaramonte ( 10. srpna 2011 23:26 )

 Mnoho komentátorů odsuzovalo nepřítomnost jasného politického motivu v pouličních bouřích a podle všeho mělo obavy, že rabování celou věc úplně znehodnotí. V rámci jejich uvažování chudoba zřejmě není politická záležitost.

Zobrazit celou diskusi