Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Výtržnosti v Londýně mají pátou oběť

Autor: Mediafax, oj - 
12. srpna 2011
08:16

Muž napadený během výtržností v Anglii podlehl v nemocnici svým zraněním. Stal se tak již pátou obětí nepokojů, které vzplály v Londýně před šesti dny. Osmašedesátiletý Richard Mannigton Bowes byl nalezen v bezvědomí v noci na úterý v Ealingu na západním předměstí Londýna, kde výtržníci vyrabovali několik obchodů a zapalovali auta. Policie označila smrt za vraždu.

"Byl to brutální incident, který vyústil v nesmyslné zabití nevinného muže," prohlásil detektiv šéfinspektor Scotland Yardu John McFarlane po zahájení vyšetřování vraždy.

Vlnu výtržností v Londýně a dalších anglických městech vyvolala smrt 29letého Marka Duggana, kterého policisté zastřelili při zatýkání minulý čtvrtek v Tottenhamu na severu Londýna v rámci Operace trojzubec. Policisté zastavili taxi, ve kterém Duggan jel.

Vyšetřovatelé ve čtvrtek uvedli, že Duggan zemřel po jediném zásahu do hrudníku.

V pondělí byl během výtržností v Croydonu na jihu Londýna zastřelen muž. Další tři lidé zemřeli v úterý v Birminghamu při obraně svého majetku před rabováním, když je srazilo auto.

gogo ( 13. srpna 2011 07:07 )

Znuděná mládež bez cílů, bez vzorů, bez budoucnosti, bez práce, bez povinností, bez odpovědnosti, bez výchovy.. Ať bohatí či chudí. Otupělí stupidními akčními filmy a počítačovými hrami. Šli se převtělit ve své imaginární hrdiny. A v davu se cítili tak opojně silní. Konečně měl jejich život nějaký smysl. Konečně se našli. V zemi, kde mají svobodu a demokracii...

Zobrazit celou diskusi