Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hledal na facebooku holčičky (8): Chodil s nimi ven a hladil je

Muž byl údajně od roku 2008 v kontaktu na sociální síti se stovkou nezletilých dívek z Mělníka a okolí.
Muž byl údajně od roku 2008 v kontaktu na sociální síti se stovkou nezletilých dívek z Mělníka a okolí.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
29. března 2012
12:56

Jaroslav K. (40) z Mělníka podle obžaloby hledal na sociálních sítích nezletilé holčičky, chodil s nimi na procházky, kupoval jim sladkosti a některé hladil i po vlasech. Podle znalce však na děti sexuálně orientován není. Jestli se dopustil protiprávního jednání, tak musí rozhodnout mělnický soud.

Jaroslav K. z Mělníka je obviněný z ohrožování mravní výchovy dítěte. Podle obžaloby vyhledával a opakovaně kontaktoval dívky ve věku od osmi do 15 let. S nezletilými komunikoval prostřednictvím sociální sítě Facebook a posílal jim důvěrné textové zprávy. Dívky zval na procházky, navštěvovaly ho v jeho bytě a údajně je i hladil a nabízel jim pivo.

Kinčl byl údajně od roku 2008 v kontaktu na sociální síti se stovkou nezletilých dívek z Mělníka a okolí. Přibližně deset z nich se s ním setkávalo, potkával je na sídlišti nebo na hřišti. Dívkám kupoval zmrzlinu nebo limonádu a zval je mezi své přátele i k sobě domů.

Nezletilé dle spisu k obžalovanému samy docházely používat počítač a internet, muž jim kupoval různé pochutiny, povídal si s nimi, údajně je i hladil po hlavě a nabízel jim i pivo. Muž dívkám posílal důvěrné textové zprávy, některé s ním proto ukončily kontakt.

Podle matky jedné z holčiček je nevinný

Podle dnešní výpovědi matky jedné z dívek obžalovaný s její dcerou několik let udržoval kamarádský vztah. Dívka si nikdy na jeho chování nestěžovala, rozuměla si s ním, muž ji dle potřeby hlídal, strávili spolu i víkend na chatě a chodili na procházky. Matka si není vědoma žádného negativního vlivu na dceru.

Z posudku sexuologa Ondřeje Trojana vyplývá, že obžalovaný trpí poruchou osobnosti, je nezralý, sexuálně orientován je však na zralé ženy, nikoli nezletilé. Jaroslav K. byl v minulosti již třikrát soudně trestán, mimo jiné za ublížení na zdraví. Za ohrožování výchovy dítěte mu hrozí až pět let vězení.

K soudu se dnes nedostavil soudní znalec ani obžalovaný, soudkyně jednání odročila na 30. dubna.

Zobrazit celou diskusi