Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vraždu ohlásila na facebooku a pak školákovi (†15) rozkopala hlavu

Victoria svou oběť neznala, vyhlédla si ji na Facebooku
Victoria svou oběť neznala, vyhlédla si ji na Facebooku  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak, INT, Kjos - 
1. března 2012
15:14

Ve středu před soud v Londýně předstoupila Victoria Osoteku (20), která brutálně zkopala a ubodala před dvěma lety školáka Sofyena Belamouaddena (†15). Přestože vraždu plánovala na Facebooku a k vyšetřování přispělo mnoho svědků, porota se nemohla rozhodnout o její vině.

Dne 25. března 2010 se Victoria vytratila o polední přestávce do obchodu pro nože. Těmi pak na nádraží při odpolední špičce nebohého Sofyena ubodala.

Devět ran do plic a hrudníku. Pak se chlapec sesul k zemi. Victoria ho ještě kopala do hlavy, dokud nevykrvácel. Všemu přihlíželi členové jejího gangu. Přestože byla dobrou studentkou, jejím největším koníčkem byly právě rvačky.

Před soudem se Victoria obhajovala tím, že ji nevlastní matka doma neustále bila. Snažila se v porotě vyvolat lítost a přesvědčit je, že vraždu spáchal někdo jiný. Dokonce tvrdila, že se gang snažila usměrnit.

Porota dlouho váhala, ale stejně nedokázala vyslovit verdikt. Soud se tudíž opět posouvá o několik týdnů, kdy by si měli vyslechnout obvinění i další lidé z gangu. Z toho neustálého odkládání je nešťastný Sofyenův otec, který nechápe, jak může porota váhat nad tím, jestli šlo o vraždu. "Jsem zklamaný, že ji soud neposlal za mříže za vraždu, když v tom případu hrála roli od začátku do konce," řekl pro Daily Mail.

587587 ( 1. března 2012 16:59 )

Macecha ji zřejmě mlátila ještě málo.

Zobrazit celou diskusi