Zimní dovolená není jen o lyžování. Navíc, pokud se jedná o zimní dovolenou v Itálii a vy nejste zrovna nadšený lyžař, nebojte se, užijete si ji i bez lyží na nohou.

Vychutnejte si wellness procedury.
Autor: CK Italieonline

To nejlepší pro nelyžaře!

Nejen, že můžete vyrazit na běžky, nebo si vychutnávat na svahu lahodné bombardino, ale především můžete své tělo zrelaxovat v nějakém z příjemných wellnessů. V kombinaci s dokonalým gastronomickým zážitkem, který Itálie nabízí, se do této lokality přímo zamilujete. Doporučujeme vám ochutnat typický tyrolský pokrm pocházející z hlavního města Trento, který se jmenuje Canederli. Jedná se o takové speciální špekové knedlíky se zelím. Speciální proto, že se v nich používá vynikající tyrolský špek, posypou se sýrem a zajilí rozpuštěným máslem.

Specialitou jsou Canederli.
Autor: CK Italieonline

Kde si nejlépe zalyžujete?

Nejoblíbenějším zimním lyžařským střediskem v italských Alpách je bezesporu Livigno, které získalo svou popularitu především díky jistotě skvělých sněhových podmínek i slunečného počasí, které zde panuje po většinu lyžařské sezóny.

Středisko také vyniká i rozmanitostí sjezdových tratí. Nabízí celkem 115 km sjezdových tratí všech náročností. Nachází se zde 29 km modrých, 75 km červených a 11 km černých sjezdovek. Na jejich vrcholky vás přepraví celkem 32 vleků (sedačky nebo kabinové lanovky), které mají celkovou přepravní kapacitu 46.460 osob/hod. Díky tomu zde téměř nepotkáte fronty.

Sjezdovky ve Val di Sole.
Autor: CK Italieonline

Která oblast je nejblíže od Prahy?

Již za 7 hodin cesty autem z Prahy dojedete do oblasti Val di Sole, která je se svými cca 340 km sjezdovek všech náročností jednou z nejnavštěvovanějších italských lyžařských oblastí.

Jistě jste už někde slyšeli názvy středisek jako Passo Tonale, Ponte di Legno nebo Marilleva, jelikož se jedná o nejznámější zimní střediska v této oblasti  v italském regionu Trentino.

Přesněji je tento lyžařský region vymezen lyžařskými oblastmi Passo Tonale, Ponte di Legno, Peio, Marilleva/Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo a někdy se k této oblasti řadí i menší, ale stále oblíbené středisko Folgaria/Lavarone. Poslední jmenovaná oblast je se svými cca 70km sjezdovek vhodná především pro méně náročné lyžaře, kteří ocení nižší cenu skipasů.

Snowpark v Passo Tonale.
Autor: CK Italieonline

Kde najít lehké a středně těžké sjezdovky?

Folgaria a Lavarone jsou dvě vzájemně propojená lyžařská střediska především s lehkými a středně těžkými sjezdovkami. Ve středisku Lavarone je přibližně 20 km sjezdovek a ve Folgarii cca 50 km. Skvěle fungující nové propojení dříve samostatného areálu Fiorentini s ostatními tratěmi nad Folgarií je jistě potěšující zprávou pro návštěvníky této lokality.

K dispozici jsou zde také tři snowparky a přibližně 90 km běžeckých tras. Návštěvníci mohou na lyžích navštívit přístupné pevnosti z 1. světové války vystavěné na okolních kopcích, díky kterým se oblast nazývá „Skitour dei Forti“.

Italskou gastronomii si zamilujete.
Autor: CK Italieonline

Nachází se zde také pestrá paleta aktivního odpočinku v okolí. Ať už  městský bazén ve Folgarii, sportovní centrum, tenisové centrum, 4 sáňkařské dráhy či bowling v Lavarone. Místní hotely i skipasy jsou v porovnání s okolními lokalitami výrazně levnější!

Nejvýhodnější nabídka?

Nyní můžete koupit last minute do těchto lokalit již od 850 Kč za den na osobu s polopenzí!

Bližší specifikace nabídky naleznete ZDE!

Celou nabídku hledejte na www.italieonline.eu