Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Italské Gargano láká turisty: Krásné pláže, dobré jídlo a vytoužený klid

/
  • Italské Gargano láká turisty: Krásné pláže, dobré jídlo a zasloužený klid
    21. července 2016 ● 07:30

    Italský poloostrov Gargano bývá pro svou polohu označován jako „ostruha italské boty“. Gargano je sice zhruba o polovinu menší než Zlínský kraj, ale i přesto zde najdete vše, co čekáte od pořádné dovolené. Tedy zejména perfektní italské jídlo, krásné pláže, klid a teplo. Navíc se nemusíte bát, tato oblast není dotčená uprchlickou krizí. Co tedy může tento malebný poloostrov v Jaderském moři nabídnout?

  • 1.

    Italský Karibik - ostrovy Tremiti

    Tremitským ostrovům se říká malý Karibik. Skupina šesti ostrůvků leží asi 20 kilometrů severně od poloostrova Gargano a místní podmořská chráněná rezervace je ideální na koupání a potápění. Tremitské ostrovy zaujmou i svou panenskou přírodou a unikátní historií datující se až do antických dob. Podle legend je na ostrově San Nicola pohřben hrdina trojské války Diomédes.
    Tremitské ostrovy
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Národní park Gargano

    Na většině území poloostrova se rozkládá národní park Gargano. Jeho srdcem je přírodní rezervace Foresta Umbra, kterou tvoří poslední zbytky pralesa, jež kdysi pokrýval jihovýchodní Itálii. Foresta Umbra je protkaná turistickými stezkami a místní bujný porost vytváří perfektní místo pro procházky a odpočinek.
    Foresta Umbra
    Autor: Shutterstock
  • 3.

    Historické městečko Vieste

    Historické městečko Vieste se rozprostírá na vápencovém útesu nad mořem a jeho návštěva je neodmyslitelnou součástí dovolené v Garganu. Dějiny Vieste sahají až do 10. století př.n.l. a město proto zaujme především historickým centrem, kde na vás dýchne ta správná jižanská atmosféra. Přímo u něj se navíc nachází prostorná písečná pláž s pozvolným vstupem do moře. Pokud sem zavítáte, určitě navštivte i místní muzeum mušlí, jedno z největších v Itálii.

    Historické městečko Vieste
    Autor: Shutterstock
  • 4.

    Přístavní město Manfredonia

    Pokud chcete zažít atmosféru italských trhů, pak zamiřte do přístavního města Manfredonia. Krom nakupování tu můžete navštívit i místní středověký hrad, katedrálu, maják či promenádu. Manfredonia láká turisty i na bohatý noční život.

    Trhy v městečku Manfredonia
    Autor: CK Gargano
  • 5.

    Pláž Mattinata

    Pláž Mattinata bývá označována za nejkrásnější v regionu. Oblázkovo-kamenitá pláž se nalézá u stejnojmenného italského městečka a je dlouhá cca 1500 metrů a z obou stran lemována skalními útesy. 
    Pláž Mattinata
    Autor: Shutterstock
  • 6.

    Domov svatého Pia

    Za návštěvu na poloostrově Gargano rovněž stojí městečko San Giovanni Rotondo, dlouholetý domov svatého Pia z Pietrelciny. Padre Pio byl italský kněz a světec, který byl známý zejména pro svá stigmata. Jsou mu přisuzovány i mnohé zázraky. Nedaleko můžete rovněž navštívit městečko Monte Sant'Angelo známé svým poutním místem, kde údajně došlo ke zjevení archanděla Michaela.

    Socha svatého Pia ve městě San Giovanni Rotondo
    Autor: Shutterstock

  • 7.

    Další tipy na výlety

    Další informace o Garganu a tipy na výlety naleznete zde.

    Fotogalerie
    12 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

JETHRO: Na Gargánu jsem byl loni,ale tak zaostalou část Itálie hned tak jinde neuvidíte. A klídek? Chachá ! Všude mraky lidí,jako v každém dovolenkovém resortu.Gargáno už nikdy.

(27. 07. 2016 09:09)

akninel: Gargáno můžu jen a jen doporučit . Byly jsme tam již 4X a je tam opravdu nádherně a klídek. Takže neváhejte a jeďte!!

(21. 07. 2016 08:51)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy