"Zájem předčil očekávání, parkoviště je plné, je tady nějakých 70 aut, dejme tomu 200 lidí. To je akorát, co je ten kopec schopen pojmout," řekl ČTK dnes odpoledne ředitel areálu Jaroslav Krejčí. Plno je podle něj nejen na novém úseku, ale i na hotelové sjezdovce, kde se děti učí lyžovat.

Areál už druhou sezonu využívá novou technologii, která mu umožňuje výrobu sněhu i při teplotách nad nulou. Moderní technologie vyrábí malé ledové vločky, které neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu minus pět stupňů Celsia. Vzhledem k nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Díky tomu mohl Monínec letos zahájit sezonu jako první v Česku, již 26. října.

Začít dřív se podle Krejčího ekonomicky vyplatí. "Nemáme tu jen sjezdovku, máme zaplněné všechny ubytovací kapacity, všechny restaurační provozy jedou naplno," uvedl.

Zasněžování horní části sjezdovky trvalo tři týdny, na svahu leží 40 až 60 centimetrů. "Sníh je trochu měkčí. Začalo naštěstí pršet, což nám pomůže, protože se ten sníh spojí," dodal Krejčí. Provoz na celé délky červeno-modré sjezdovky má být zahájen v prosinci.

Na návštěvníky na Monínci čeká několik vylepšení, například nová parkovací místa a občerstvení. Zalyžovat si lidé mohou od pátku do neděle každý den od 9:00 do 16:00 a v rámci večerního lyžování od úterý do soboty od 18:00 do 21:00. Celodenní jízdné stojí prostřednictvím e-shopu 440 korun pro dospělého a 345 Kč pro děti i seniory. Večerní lyžování je za 255 korun a snížené za 205 Kč.

Fotogalerie
34 fotografií