„S lítostí oznamujeme, že v pátek 17. listopadu 2023 zemřel ve věku 88 let herec a dlouholetý člen našeho divadelního souboru Michal Monček,“ uvedlo Divadlo Jána Palárika v Trnavě na svém facebookovém profilu s tím, že se tento herec narodil 10. září 1935 v obci Červený Kámen (okres Ilava), vystudoval herectví na VŠMU v Bratislavě a usídlil se především na prknech, která znamenají svět.

Hrál například v Divadle J. G. Tajovského ve Zvolenu, od roku 1974 v Divadle pro děti a mládež v Trnavě, poté v Trnavském divadle a později v přejmenovaném divadle Jana Palárika v Trnavě, kde působil až do svého odchodu do důchodu.

Zazářil v mnoha inscenacích, mezi které patřil třeba Pinochio, Inkognito, Truth Story, Amerika nebo Přestupní stanice. „Mnozí si s úsměvem vzpomenou, že několik let jako divadelní Mikuláš rozdával po dětském představení dárky dětem,“ připomnělo trnavské divadlo.

Video
Video se připravuje ...

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil? Videohub

Další role ztvárnil tento muž s pověstí gentlemana v řadě slovenských filmů, například Kdybych měl pušku, Stopy na Sitne, Pacho, hybský zbojník, Sedím na konári a je mi dobre či Anjel milosrdenstva. Aktivní byl rovněž v rozhlase a objevil se i v několika seriálech - ​v roce 2007 si zahrál třeba ve slovenské obdobě seriálu Ordinace v růžové zahradě, později se objevil v romantickém Hotelu či v dramatu Tajné životy

Fotogalerie
32 fotografií