Stella Májová měla krásu i talent, a tak asi není divu, že principála Jana Wericha (†75) zaujala na první pohled. Vzal ji k sobě do Divadla ABC a k Ireně Kačírkové (†60) a Mileně Dvorské (†71) a osobně si ji vybral jako jednu z královských dcer do pohádky Byl jednou jeden král. „Role Zpěvanky Stellu proslavila, ale ona pak moc princeznovský život neměla,“ svěřil Blesku Lubomír Lipský (†92). „Stella byla výborná herečka, znamenitá zpěvačka a navíc půvabná dívka.“

Štěstí v lásce chybělo

Přestože Májová nikdy neměla o nápadníky nouzi, štěstí v lásce jako kdyby se jí vyhýbalo. Její první snoubenec, pozounista Jan Číž (†24), zemřel ještě před svatbou na tuberkulózu. Manželství s Vojtěchem Egemem brzy skončilo prý hlavně kvůli nesnášenlivé tchyni rozvodem a s přítelem Jiřím, s nímž žila skoro čtvrt století, se nikdy nevzali.

Nejhezčí roky tak zažila Májová až v 90. letech s českým emigrantem Jaroslavem Mrázem. Stal se jejím druhým manželem a Stella ho následovala do Kalifornie. Na rozdíl od něj však neemigrovala. „Do Ameriky odjela legálně, tak se sem často vracela,“ líčil Lipský. Často uvažovala o návratu do Čech. Dokonce si o tom psala s kamarádkou Stellou Zázvorkovou (†83) a mnoha českými přáteli.

Lékaři ale o cestě Májové do Čech nechtěli ani slyšet. Její organismus si natolik přivykl kalifornskému podnebí, že by ji prý cesta do Čech zabila. Umřít v rodné vlasti, kam se toužila vrátit, nesměla… Zemřela v Kalifornii, kde jí po smrti milovaného muže, která přišla v roce 1998, dělal společnost především pes Jetsy. Herečka svého Jaroslava přežila o dlouhých 11 let.

Video
Video se připravuje ...

Byl jednou jeden král. Nezapomenutelný Jan Werich a Milena Dvorská – dívka s pronikavě modrýma očima, která se neuměla líbat a děsně se styděla Videohub

Bizarní posmrtné přání

Představitelka věčně notující princezny už půl roku před smrtí dala dohromady jmenovitý seznam, komu poslat parte. V poslední vůli měla jasno: „Rozptylte mě na zahradě s manželem Jerrym a mým milovaným Jestym!“ To tehdy řadu lidí šokovalo - především proto, že pes byl v té době stále naživu! Věděla však, že Jesty je už hodně starý, patnáctiletý, vážně nemocný... a stesk po paničce by ho beztak zabil.

Májová proto pověřila manžele Jiřího a Věru Němečkovy, kteří se o ni v Kalifornii starali, aby Jestymu po její smrti nechali píchnout uspávací injekci. S určitým odstupem se tak opravdu stalo a Stelle bylo splněno její poslední přání, které zahrnovalo i třeba to, aby neměla klasický pohřeb. Spokojeně tak odpočívá v zahradě své kalifornské vily s oběma milovanými. 

Mnohé překvapila i tím, že ke své pozůstalosti například přidala i odvážné akty. Ty nafotila, když byla mladá. Kdo ji zná jen jako pohádkovou Zpěvanku, asi padne do kolen... Taková to byla kočka!

Fotogalerie
26 fotografií