Je to sotva pár dní, co slavný skladatel Andrew Lloyd Webber, autor muzikálů Kočky, Fantom opery či Jesus Christ Superstar, oznámil, že se plánované premiéry jeho nového díla v Imperial Theatre v New Yorku nezúčastní z rodinných důvodů. Jeho syn Nicholas (43), který s otcem hudebně spolupracoval, byl totiž převezen do nemocnice. Již nějakou dobu bojoval s rakovinou žaludku, ke které se bohužel navíc přidal zápal plic. 

Po osmnáctiměsíčním boji s vážnou nemocí, k níž se přidaly další komplikace, bohužel zemřel. „Jsem naprosto zdrcen zprávou, že můj milovaný starší syn Nick před pár hodinami zemřel v Basingstokské nemocnici. Sešla se celá rodina a všichni jsme naprosto zničení,“ objevilo se na skladatelově sociální síti v sobotu 25. března ve večerních hodinách. Pod příspěvkem se to okamžitě začalo hemžit kondolencemi.

Video
Video se připravuje ...

Marian Vojtko o Fantomovi opery: Nejlepší muzikál všech dob! Petr Macek

Nicholas byl stejně jako jeho otec, dědeček a strýc, úspěšným hudebním skladatelem - tento talent je v jejich rodině nepochybně dědičný. V roce 2021 například složil hudbu pro film The Last Bus, rovněž se postaral o hudební aranžmá divadelní adaptace populární knihy Malý princ. Jenže stejně jako  hudební nadání, i rakovina byla u něj v rodině dědičná. Trpěl jí právě jeho otec.

Andrew Lloyd Webber bojoval v roce 2009 s rakovinou prostaty. Celý orgán mu byl vyoperován a tak se po pár měsíců mohl radovat z toho, že je vyléčený. Muž, jenž stojí za nejúspěšnějšími světovými muzikály, se poté pustil do aktivní podpory charitativní a výzkumné organizace Prostate Cancer UK, která se tímto typem rakoviny zabývá. Jeho syn ale takové štěstí neměl...

Fotogalerie
43 fotografií