Komediální herec se v soukromém životě potýkal s démony, jak se svěřil ve své knize, která vyšla minulý rok. V ní se mimo jiné otevřeně svěřil se svým dlouholetým zápasem se závislostí na návykových lécích a alkoholu. Absolvoval kvůli ní velký počet odvykacích kúr. Ve svých posledních rozhovorech ale tvrdil, že už je jeho závislost za ním.

Mnozí lidé začali spekulovat o tom, zda za příčinou umělcova úmrtí nestála právě bitva s opiáty a návykovými látkami. To se však prozatím nepotvrdilo. První záchranáři, kteří do domu vstoupili, údajně měli nalézt v Chandlerově domě antidepresiva a léky proti úzkosti, nicméně na místě nemělo být ani stopy po jakýchkoliv nelegálních drogách.

Kdo a jak ho našel? 

Jako první objevil podle vyjádření prvních zasahujících v sobotu 28. října Matthewa ve vířivce jeho asistent. Toho herec ještě předtím poslal pryč, aby mu něco zařídil. Když se muž vrátil do domu, už bylo pozdě. Našel herce pod vodou a vyzvedl ho nad hladinu, aby se dostal na vzduch. To už byl seriálový Chandler prý po smrti.

Když ho objevili, bylo už pozdě

Když do domu v losangeleském Pacific Palisades dorazili hasiči, kteří hvězdu Přátel z vířivky vytáhli, nemohli už nic dělat. Lékaři museli konstatovat smrt. 

„Hasiči města Los Angeles zareagovali [a] našli dospělého muže v bezvědomí v samostatné vířivce. Přihlížející muž vynesl hlavu nad vodu a dostal ho na okraj, poté ho hasiči po příjezdu z vody vytáhli. Rychlé lékařské posouzení bohužel ukázalo, že muž zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Okolnosti vyšetřuje LAPD a soudní lékař LA County. Truchlíme s rodinami a přáteli, kteří nečekaně ztratí někoho blízkého,“ popsal podle deníku dailymail, co se dělo na místě tragédie, kapitán Erik Scott z LAFD.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Čeští Přátelé opět spolu. Nabídku na dabing nového dílu ještě nedostali! Jiří Marek

Příčina úmrtí nebyla upřesněna

Navzdory domněnkám některých lidí, mezi něž patří například i česká provokatérka Nela Slováková (33), která za svůj výrok na sociálních sítích o tom, že si Matthew za svůj skon může sám, sklidila obrovskou vlnu kritiky, nebyla skutečná příčina úmrtí hollywoodské hvězdy stále objasněna.

Mezi dosavadní oficiální teorie patří tvrzení, že se Perry utopil. Z patnáctisekundového záznamu je slyšet, jak Perryho asistent volající záchranku nahlašuje zástavu srdce slavného umělce.

Na zveřejnění oficiální příčiny smrti si ale hercova rodina a fanoušci budou muset ještě počkat. První závěry pitvy byly odloženy s tím, že patologové čekají na toxikologické zprávy. Byl zveřejněn také záznam momentu, kdy na místo přijeli záchranáři a popisovali utonutí označované jako zdravotní pohotovost 9. „Agent 23. Záchrana 23. EMS 9 v rádiu. V reakci na utonutí,“ byl slyšet jeden z prvních zasahujících na místě. To by potvrzovalo verzi o tom, že se seriálový Chandler utopil.

I přes pokračování vyšetřování bylo v neděli odpoledne vydáno Matthewovo tělo rodině. Soudní lékař může odhalit první výsledky pitvy během pár dnů. Vzhledem k tomu, že odborníci čekají zároveň na finální výsledky toxikologických testů, může ovšem shledání příčiny úmrtí trvat i šest až osm týdnů.

Fotogalerie
96 fotografií